Obvestilo

90 let PGD Bezuljak

Prostovoljno gasilsko društvo Bezuljak je te dni slovesno obeležilo visok jubilej, 90-letnico delovanja. V slovesnost jih je s himnama popeljala Cerkniška godba pod vodstvom Mitje Dragoliča. Dogodka so se poleg številnih vaščanov med drugimi udeležili Franjo Bukovec, predstavnik Gasilske zveze Slovenije ter član Upravnega odbora GZS, Jure Caserman, namestnik predsednika Gasilske zveze Cerknica, Franci Žnidaršič, pomočnik poveljnika Gasilske zveze Cerknica, Marko Rupar, župan Občine Cerknica, in drugi visoki predstavniki cerkniške gasilske zveze in civilne zaščite.

»Današnja slovesnost je pravzaprav svojevrstna zahvala mnogim generacijam gasilcev, ki so velik del svojega življenja posvetili skrbi za sočloveka, gasilstvu. Biti gasilec je častno in odgovorno, biti gasilec je način življenja,« je med drugim poudarila povezovalka prireditve Jasna Zalar.

Obletnice so priložnosti, kjer prečešemo določeno obdobje, pregledamo minulo delo in se seveda tudi zahvalimo tistim, ki so na kakršen koli način prispevali k doseganju rezultatov, k izvedbi zastavljenih ciljev. Predsednik in poveljnik PGD Bezuljak, sta tako podelita zahvale in priznanja.

Zahvale so prejeli: PGD Begunje pri Cerknici,. PGD Otave, PGD Cajnarje in PGD sv. Vid. Za dolgoletno sodelovanje in pomoč društvu kot tajnica GZ Cerknica, pa so se zahvalili tudi tovarišic iLučki Milavec.

Namestnik predsednika GZ Cerknica in pomočnik poveljnika GZ Cerknica, sta podelita priznanja Gasilske zveze Cerknica:

Priznanje gasilske zveze III. Stopnje – Janez Hren

Priznanje gasilske zveze III. Stopnje – Miha Kržič

Priznanje gasilske zveze III. Stopnje –   Anže Nared

Priznanje gasilske zveze III. Stopnje – Tilen Nared

Priznanje gasilske zveze II. Stopnje –  Marko Kranjc

Priznanje gasilske zveze II. Stopnje –  Lovro Krašovic

Priznanje gasilske zveze II. Stopnje –  Gašper Nared

Priznanje gasilske zveze II. Stopnje –  Barbara Sernel

Priznanje gasilske zveze I. Stopnje –  Jana Turšič.

Torej, na podlagi predloga Prostovoljnega gasilskega društva Bezuljak, Komisije za priznanja in odlikovanja v Gasilski zvezi Cerknica ter v skladu s Pravilnikom o priznanjih in odlikovanjih, so odlikovanje I. stopnje prejeli: Jože Obreza, Vinko Hren in Prostovoljno gasilsko društvo Bezuljak – gasilsko odlikovanje I. stopnje. »Tako dolgo obdobje je zaznamovalo veliko posameznikov, ki so s svojim požrtvovalnim delom in pomočjo izkazovali svojo pripadnost društvu. Veliko jih je in težko bi poimenovali vse. Pa vendar bomo ob tem jubileju danes omenili tri imena, posebej bi se radi zahvalili Barbari Sernel, Jožetu Obrezi in Rihardu Milavcu. Hvala za vaš čas, za vaš trud, hvala za vašo srčno pomoč,« je podelitev priznanj zaključila Zalarjeva.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

 

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja