Obvestilo

Aleksander Merlo še leto dni na čelu postojnske porodnišnice

Svet zavoda je na četrtkovi seji Aleksandra Merla imenoval za vršilca dolžnosti direktorja bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna  še za leto. PO besedah predsednika sveta Uroša Petohleba je bila ta rešitev nujna, saj se Merlu konec leta izteče mandat, na razpis za novega direktorja  pa se ni nihče prijavil

Kot je povedal Petohleb so najprej spremenili akt o poslovnem sodelovanju sveta zavoda, v katerem so omogočili, da se imenuje vršilca dolžnosti za obdobje enega leta, saj je bilo prej to mogoče za šest mesecev. Vodstvo naj bi v prihodnjih tednih v sodelovanju s predsednikom sveta omogočil, da se za direktorja lahko prijavi tako zdravstveni kader kot tudi ostali. Če izbrani direktor ne bi bil iz medicinskih vrst, bi bolnišnica potrebovala tudi strokovnega direktorja oziroma strokovnega vodjo.

Petohleb ob tem poudarja, da si vsi želijo, da bi bile  izpeljane tiste prioritetne stvari, ki so pred bolnišnico v prihodnjem letu, predvsem investicija v prenovo laboratorija za oploditev z biomedicinsko pomočjo in šolanje kadrov za tovrstno dejavnost.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Plamenci na Cerkniškem jezeru

Na Cerkniškem jezeru smo nepričakovano dobili redek, eksotičen obisk: velike plamence oziroma flaminge. Po navedbah …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja