Obvestilo

Alenka Jakša Mojškerc in Urban Hiti – športnika leta 2023 v Cerknici

V Kulturnem domu Cerknica so sinoči slovesno podelili najvišja občinska priznanja za dosežke na športnem področju v letu 2023. Športnica in športnik leta 2023 sta postala Alenka Jakša Mojškerc in Urban Hiti, podeljene pa so bile še številne druge nagrade in priznanja za vidne športne dosežke. Zbrane sta nagovorila župan Marko Rupar, predsednik Športne zveze Cerknica Boštjan Ule, program je povezovala Sara Pakiž, z glasbo pa so prireditev oplemenitili učenci glasbene šole Frana Gerbiča iz Cerknice.

 Alenka Jakša Mojškerc, športnica Občine Cerknica za leto 2023, je članica kegljaškega kluba Brest Cerknica. Na državnem prvenstvu je med članicami posamezno osvojila 2. mesto. Športnik leta Urban Hiti pa je član balinarskega društva Cerkniško jezero. Na svetovnem prvenstvu v Oranu je v hitrostnem izbijanju postal svetovni podprvak. Na državnem prvenstvu pa je kar dvakrat osvojil 1. mesto – v hitrostnem izbijanju in v igri v krog.

 Najboljši ženska in moška ekipa

Ženska ekipa leta je postala ženska mladinska ekipa Cerkniškega društva strelk in strelcev. Na državnem prvenstvu so osvojile drugo, na mednarodnem tekmovanju v Trzinu pa tretje mesto. Članice ekipe so: Eva Ivančič, Katja Rebec in Neža Zigmund.
Med moškimi ekipami pa  se je najbolj izkazala ekipa mlajših članov Kegljaškega kluba Brest Cerknica. Na državnem prvenstvu ekipno so osvojili 2. mesto. Člani ekipe so: Nal Borštnik, Gašper Mlakar, Gašper Urbas, Jordan Lekše, Jan Urbas in Nik Udovič.

Kegljačem priznanje za najboljši športni klub

Športni klub leta Občine Cerknica za leto 2023 je postal Kegljaški klub Brest Cerknica. Članice nastopajo v 1a državni ligi, člani v 1b državni ligi. Na državnem prvenstvu so v kategoriji U23 moški ekipno osvojili drugo, ženske pa tretje  mesto. V kategoriji U19 pa so ženske ekipno končale na četrtem, moški na šestem mestu. Kar 30 tekmovalcev pa se je na državnem prvenstvu posamezno uvrstilo na 8. mesto ali boljše.

Franc Žnidaršič s priznanjem za športnega delavca

Na prireditvi so podelili tudi priznanja številnim mladim nadarjenim športnikom z različnih področij športnega udejstvovanja in različnih športnih panog, priznanje za športnega delavca Občine Cerknica za leto 2023 pa je prejel Franc Žnidaršič. »V svojo družbo zna privabiti ljudi, ki si želijo napredka zimskega športa v naši občini. Je odličen motivator in povezuje tudi na videz nezdružljive strani. Njegov pozitiven pogled na naše okolje in družbo ustvarja vzdušje v klubu, ki omogoča rojevanje in izvedbo najrazličnejših idej, najpogosteje pa kar sam zaviha rokave in poprime delo; naj bo to teptanje prog, prevoz rekvizitov za smučarski sejem, iskanje nadomestnih mehanskih ali elektronskih delov, dostava oblačil do tiskarja ali nakup hrane in pijače za kakšen zaključni piknik. Ne ustraši se novih projektov ali naraščajoče razsežnosti članstva kluba in rad prevzame odgovornost za svoja dejanja in odločitve svojih klubskih kolegov. Zimski športi so od 2006, od začetkov njegovega predsedovanja Smučarskega kluba Cerknica, v Cerkniški občini postali bolj prepoznavni, razširjeni med vse generacije in vsak zainteresiran občan ima možnost vključitve,« so med drugim zapisali v obrazložitvi.

Med prejemniki priznanj Športne zveze Cerknica za izredne dosežke za leto 2023 so bili tudi člani VARSTVENO DELOVNEGA CENTRA POSTOJNA enota CERKNICA, priznanje ob desetletnici delovanja pa je bilo podeljeno Turističnemu društvu Cerkniško jezero.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

 

 

Ne spreglejte

Cantabile: trije razprodani koncerti v Švici

Simfonični orkester Cantabile se je od 1. – 5. maja 2024 odzval povabilu 110 – …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja