Obvestilo

Baletna predstava navdušila Cerknico

V Kulturnem domu Cerknica so v nedeljo popoldan tekali baletni copatki – Baletno društvo Postojna je namreč pripravilo baletno predstavo z naslovom Ples morske deklice Ariele. Zaradi velikega zanimanja so v enem popoldnevu odplesali dve predstavi in dvorana je bila obakrat popolnoma razprodana, tako kot že maja, ko so dvakrat zapored razprodali postojnski kulturni dom.

Predsednica društva Mateja Kocman je nad odmevom predstave navdušena: »V baletni pravljici je nastopilo 90 članov društva, starih od 5 do 16 let, ki obiskujejo baletno vadbo v Cerknici, Logatcu in Postojni. Uspeh je rezultat skupinskega dela: strokovno vodenje, odlične ideje in čudovit pedagoški pristop baletnih učiteljic, pa tudi zasluga kostumografinj, scenografov in vseh sodelujočih v zaodrju. Vsekakor je čudovita predstava tudi zasluga staršev naših članov, ki svoje otroke podpirajo v njihovi želji po nastopanju na baletnem odru, posebej pa moram izpostaviti trud vseh nastopajočih, ki so z nami preživeli dobršen del včerajšnjega dne. Za najmlajše, ki so stari šele pet let, so bile namreč priprave na predstavo, generalka, dve predstavi in dva poklona v enem dnevu kar naporne – a odrezali so se odlično, tako kot čisto vsi nastopajoči,« je v imenu vodstva društva poudarila predsednica Mateja Kocman. Zahvalila se je tudi občinama Postojna in Cerknica, ki že vrsto let finančno podpirata delovanje društva.

Predstava je sicer sestavljena iz 20 koreografij, režiserka je ena od treh baletnih učiteljic društva Nataša Berce, ki je skupaj z ostalima učiteljicama Tino Leder in Ano Vogrin ustvarila tudi koreografije. Za resnično čarobnost predstave so poskrbeli kostumi Sare in Alenke Požar, osvetlitev tehnične ekipe KD Cerknica pod vodstvom Mihe Razdriha ter scenografija Anje Brelih in Silva Čuka. Morsko deklico – v prvi predstavi Ela Obreza, v drugi Anja Čeč – so skozi pustolovščine poleg ostalih morskih deklic spremljali zvesti prijatelji, morska čarovnica Sara Vince in princ (to vlogo je zaradi poškodbe plesalca le teden pred predstavo odlično odplesala baletna učiteljica Ana Vogrin). Koreografinje so oblikovale številne skupinske in solo vloge (Arielini sestri v podobi Ernestine Lee Kos in Gaje Košir, morska kraljica Vanesa Šarko, rak Sebastjan – Karin Antunovič in ribica Fabia – Elza Premrl). Solo plesi so se prepletali s plesnimi točkami mlajših otrok, ki so ta popoldan postali valovi, ribice, morske zvezde, školjke, plankton, meduze, hobotnice, morski konjički, galebi ter mornarji, morske čarovnice in grajske dame.

Nevena Burger

Foto: Dejan Damiš

Na vodilni fotografiji Cekinčki iz Cerknice

Zvezde

Vilinke in Pepelke

Metuljčice Logatec

                                Labodi Postojna

                        Ela in Ana

                    Čebelice – Cerknica in Postojna

                         Ajda, Ana in Zarja

Ne spreglejte

Osem novih podjetniških idej v programu Naša perspektiva

Na dogodku Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva je bilo predstavljenih osem svežih, inovativnih in ustvarjalnih podjetniških …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja