Obvestilo

Batagelj: Certa je poslovna priložnost, a tudi psihološka vojna

»V njej vzdržiš ali pa padeš,«  je na današnji novinarski konferenci poudaril prvi mož Postojnske jame Marjan Batagelj, ki v tem prevzemu vidi nešteto sinergij in obljublja, da ljudi ne bo razočaral.

Po burnih mesecih je Batagelj zdaj 49,13-odstotni lastnik Certe Holding, saj je polovica delničarjev kljub ostremu nasprotovanju civilne iniciative Ozaveščena Cerljanska zaupala njegovi razvojni viziji.  »Naš model ni model urbanega turizma. Sodobni turist išče stik z naravo,« pravi Batagelj, ki velik potencial vidi v Cerknem in Idriji. V času trajanja njegove prevzemne ponudbe civilna iniciativa Ozaveščena Cerkljanska na družbenih omrežjih objavljala laži, pozivala ljudi, naj ne prodajo delnic, ni pa nihče objavil nasprotne ponudbe. Čeprav je prvi mož Postojnske jame zaradi psihičnega izčrpavanja za nekaj ur pristal celo na urgenci, bo svojo vizijo, kot pravi, uresničil.

Potencial na Cerkljanskem in Idrijskem je tako velik, da se Batagelj sprašuje, kako je bilo to očem tako dolgo skrito. “Imajo Unescovo zaščito, terme, smučišče in hotel, ki je sicer potreben temeljite prenove,” je naštel in že predstavil prve načrte.

Na skupščini holdinga, ki bo konec meseca, ima Batagelj zaradi zastarelega statuta navkljub polovičnemu lastništvu zgolj 10 odstotkov glasovalnih pravic. A odnehal, kot pravi ne bo. »Če bodo rekli, da si me ne želijo, se lahko umaknem,« je dodal.

Certa Holding ima v lasti tudi 25 odstotkov tovarne Eta Cerkno, kjer proizvajajo komponente za gospodinjske aparate. Tam se bo Batagelj pogovarjal s tujim lastnikom, je dejal. Ob 7 milijonih evrov dobička je po njegovem mnenju nujno povišati plače.

Kot je povedal na novinarski konferenci je investicija v Certo Holding vredna 4 milijone evrov, 706 delničarjev je ponudbo sprejelo, 628 pa ne.

<Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Defibrilator na Slivnici

Dom na Slivnici je od včeraj bogatejši za dve pridobitvi: na njegovo zunanjost so namestili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja