Obvestilo

Cantabile po razprodanem koncertu v Ljubljani vabi na slovensko-argentinski večer v Logatcu

Simfonični orkester Cantabile je pred božičem v Cankarjevem domu v Ljubljani priredil že tradicionalni gala božični koncert. Obiskovalci so se v razprodani Gallusovi dvorani podali na dveurno glasbeno potovanje iz Alp v Ande.

 Izjemno glasbeno doživetje

Prek 200 glasbenikov je pripravilo izjemno glasbeno doživetje, ki so ga obiskovalci ob koncu koncerta nagradili s stoječimi ovacijami in skupnim prepevanjem. V programu, polnem strastne glasbe, ki je povezal slovensko in argentinsko kulturo, so nastopili slovensko-argentinski baritonist Lucas Somoza Osterc, pevka Estera Stojko, violinistka Gaja Žnidaršič, Vokalni ansambel Virilis, godalni orkester Veris, veliki združeni zbor (MePZ Adoramus, MePZ Duri, MoPZ Razpotje) in združeni mladinski zbor (Adoramus ter pevci iz glasbenih šol Logatec, Črnomelj in Kranj).

Estera Stojko in Cantabile

 Poklon Avgustu Ipavcu

Raznolik program je vključeval dela Ginastere, Piazzolle, Ramireza in slovenske božične pesmi, obiskovalci pa so lahko prisluhnili temperamentni glasbi iz baleta Estancia, pa Libertangu, z izvedbo Rezijanske, ki je del simfonične pesnitve Barve zelenega smaragda in jo v Argentini množično plešejo folklorne skupine, pa so se ustvarjalci koncerta poklonili nedavno pokojnemu skladatelju Avgustu Ipavcu. 

 »Moč glasbe je v tem, da povezuje in po vsakem koncertu moramo biti boljši ljudje,« je po koncu argentinsko-slovenskega koncerta povedal glavni pobudnik in ustvarjalec koncerta Marjan Grdadolnik.

 Obiskovalci so bili nad koncertom, energijo in božičnim doživetjem navdušeni, vidno očaran je bil Holger Federico Martinsen, argentinski veleposlanik na Dunaju.

Koncert tudi 7. januarja tudi v Logatcu

Že tradicionalno bo Simfonični orkester Cantabile koncertno vzdušje prenesel tudi v Logatec, saj vabijo na glasbeno doživetje Slovensko-argentinski božič v Logatcu, ki bo 7. januarja 2024 ob 19.00 v Športni dvorani Logatec.

 Mihaela Leskovec

Foto: Valter Leban

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja