Obvestilo

Častni občan Postojne bo Aleksander Merlo

Postojnski svetniki so na 14. redni seji med drugim potrdili rebalans proračuna za leto 2016 in sprejeli  predlog Komisije za podelitev priznanj in nazivov  Občine Postojna, da za častnega občana Postojne za leto 2016 imenujejo Aleksandra Merla, dr. med.,  uglednega ginekologa in porodničarja.

Seja postojnskega občinskega sveta je tokrat potekala gladko in brez zapletov. Uvodoma so svetniki sprejeli odstopno izjavo Boštjana Stegla in na njegovo mesto v Odboru za gospodarstvo, kmetijstvo, turizem in finance imenovali Andreja Poljška.

Občinska priznanja

Naziv Častni občan Občine Postojna bodo letos podelili Aleksandru Merlu, ginekologu in porodničarju, direktorju Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna. Zlati priznanji bodo podelili Andreji Mihelčič, predsednici Društva invalidov Postojna, in Gasilski zvezi Postojna. Priznanje 23. april bo na predlog Komisije za podelitev priznanj in nazivov Občine Postojna letos prejel Aeroklub Postojna, srebrni priznanji pa bodo podelili predsedniku Strelskega društva Postojna Marjanu Hebarju in Zofiji Kopač za njeno aktivno sodelovanje v NOB in njen  prispevek pri ohranjanju vrednot NOB v postojnski občini. Projektna skupina Glasbene šole Postojna pa o letos prejela priznanje Miroslava Vilharja.

Rebalans proračuna zaradi odplačila kredita Postojne turizma

Svetniki so v nadaljevanju potrdili zaključni proračun občine za leto 2015 in rebalans letošnjega občinskega proračuna. Ta se v celoti nanaša na prenehanje družbe Postojna turizem, d.o.o., v likvidaciji in njen izbris iz sodnega registra.  V rebalansu proračuna skupni prihodki ostajajo nespremenjeni in znašajo dobrih 21 milijonov,  spremeni pa se odhodkovna stran proračuna. Vanj se namreč dodajo nove proračunske postavke za odplačilo dolga iz naslova hipotekarnega kredita, ki ga je družba Postojna turizem, d.o.o.,  najela v letu 2010.

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja