Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Cerknica: na karnevalu zažigali Dunkin Devils – novo v fotogaleriji!

Pustovanje v Cerknici je z včerajšnjo povorko doseglo vrhunec dni, ki jih v tej notranjski občini čakajo in se nanje pripravljajo skoraj vse leto.  V povorki je letos sodelovalo prek tisoč udeležencev, od tega kar 56 gostujočih skupin. Največ simpatij so poželi člani akrobatske skupine Dunkin Devils, ki so uprizorili beg Mehičanov v ZDA.

Med gosti so bile poleg kurentov še skupine iz Prezida, Čabra, Babnega Polja ter daljne in širše okolice, je za Novice z Notranjske  povedal predstavnik za stike z javnostjo Pustnega društva Aljaž Červek. Okoli 18.000 ljudi si je v Cerknici ogledalo tradicionalne pustne like, kot so coprnica Uršula, Jezerko, Zmaj, Ščuka. Žaba in Liza. Letos smo lahko videli tudi novo butalsko družino, to je deset novih butalskih mask, ki jih je ustvaril Bor Šparemblek. Zahvaljujoč lepemu vremenu in brezhibni organizaciji je bil to eden rekordnih pustnih karnevalov v Cerknici v zadnjih letih.

Največ simpatij pa je po Červekovih besedah požela akrobatska skupina Dunkin Devils, ki se je s trampolini pomikala po celotni trasi povorke in uprizarjala Mehičane, ki hočejo splezati v ZDA, kjer jih čaka Donald Trump. Sicer pa je celoten dogodek potekal brez kakršnihkoli neprijetnosti, tudi prometni zastoji do Loma so bili obvladljivi.

Pustovanje v Cerknici se bo jutri zaključilo s slavnostnim pokopom pusta, maske pa bodo do prihodnjega leta varno pospravili.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Ljubo Vukelič / Občina Cerknica

Ne spreglejte

V Pivki se obeta oživitev degradiranega območja bivšega Javorja

Konec marca je podjetje Tourne mobil d.o.o. z Vrhnike, ki ima vzpostavljeno proizvodnjo avtodomov v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja