Obvestilo

Cerknica: praznik kulture povezal Franceta Prešerna in Rudolfa Maistra

V Kulturnem domu Cerknica so na predpraznični večer s slovesno prireditvijo obeležili slovenski kulturni praznik. Leto 2024 je bilo na državni ravni razglašeno za leto Rudolfa Maistra, zato je bila  rdeča nit slovesnosti prav njegova pesniška zapuščina.

Nastopil je Pevski zbor Dragonarji Rudolfa Maistra, ki deluje pod vodstvom dirigenta, sicer tenorista ljubljanske Opere, Jožeta Oblaka. Posebna gostja večera je bila domačinka z Rakeka, operna pevka Vida Matičič Malnaršič, ki je svoje pevsko znanje krepila v deželi tulipanov, na Nizozemskem, priljubljena igralka Marijana Brecelj pa je program prireditve povezala v celoto.

Plesa tokrat ni narekoval ritem glasbe, ampak stih, kako je to mogoče, so občinstvu predstavili plesalci Mažoretnega twirling in plesnega kluba Mace pod mentorstvom Tima Udoviča. Za scenografsko obogatitev prireditve je z animacijo ilustracije portretov poskrbel Martin Petrič. Celotna prireditev, ki sta jo zasnovala Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti Cerknica in Kulturni dom Cerknica, je tako počastila spomin na Rudolfa Maistra in Franceta Prešerna ter pokazala bogastvo in raznolikost slovenske in tudi lokalne kulture. Slavnostni govornik na prireditvi je bil župan Marko Rupar.

Občina Cerknica / Uredništvo NzN

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja