Obvestilo

Cerknica: z glasbo v božično-novoletni čas

Božične in novoletne praznike so v Cerknici obarvali glasbeno, saj se zanimivi nastopi vrstijo eden za drugim.

Glasbeni uvod z Društvom mrtvih pesnikov

Predpraznični čas je odprl glasbeni večer Društva mrtvih pesnikov skupaj s Pevskim zborom OŠ Cerknica  pod vodstvom Daše Joželj Kranjc in Jasmine Žagar. »Društvo mrtvih pesnikov prihaja k nam ob izidu vinilne plošče in digitalnega albuma Društvo mrtvih pesnikov 30 – Izštekani z godalnim kvartetom Corcoras. V sklopu slovenske turneje bodo akustični album predstavili na koncertu v Kulturnem domu Cerknica s posebno gostjo, pevko Nino Radkovič – Ninette. Za ta poseben dogodek so k sodelovanju povabili tudi Pevski zbor OŠ Cerknica, ki bo s pesniki zapel nekaj njihovih skladb,« je bilo napovedano ob povabilu.

Vrtiljak pesmi DMP

Člani skupine, pevec in kitarist skupine Alan Vitezič, basist Tomaž Koncilija, bobnar Marko Zajc, kitarist Peter Dekleva in klaviaturist Boštjan Artiček so v razširjeni zasedbi predstavili zgodbo dozorelih pesnikov skozi vrtiljak pesmi, od zgodnjih Ko prižgeš nov dan ter Ti in jaz, preko klasik Ti si vse, Naftalin, Komu zvoni, Nebo nad Berlinom, novodobnih Astronavta in Filozofa, do povsem sveže skladbe Mraz, ki je kot singel napovedala izid vinilnega albuma.

Godba Cerknica že z 48. Božičnim koncertom Občina Cerknica in Godba Cerknica sta na praznični dan, 25. decembra, pripravili že 48. Božični koncert cerkniške godbe, ki so ga tokrat poimenovali Pesmi z vzhoda. V športni dvorani v Cerknici se je godbi pod taktirko Mitje Dragoliča kot gost večera pridružil Rudo Bučar.

Ne prezrite fotogalerije!

Ker pa slika pove več kot sto besed, nikakor ne prezrite fotografij Tineta Šubica, notranjskega kronista, ki je skrbno beležil vzdušje na glasbenih dogodkih.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja