Obvestilo

Cerknica zažarela v novoletnih lučkah

Na prvo adventno nedeljo, ko je Tabor že nekoliko pobelila zima, smo prižgali lučke praznično okrašene Cerknice. Župan Marko Rupar je nagovoril številne obiskovalce, ki so se po deževni in vetrovni soboti, ko je bil sprva planiran dogodek, zvečer zbrali kljub hudemu mrazu.

Blagoslov adventnega venčka in stoletne lipe

Vesna Telič Kovač, ki je dogodek prepletala z mislimi o pomenu in dojemanju prazničnih dni, je povabila še cerkniškega župnika Milana Kavčnika k blagoslovu adventnega venčka, ki so ga okrog stoletne lipe spletli cerkniški skavti, in prižigu prve svečke.

Druženje na placu

V prireditvi, ki jo je poleg občine in Kulturnega doma Cerknica organiziralo Turistično društvo Cerkniško jezero, je sodeloval tudi Mladinski cerkveni pevski zbor pod vodstvom Neže Nahtigal. Po glasbi se je nadaljevalo druženje na placu ob toplem čaju in kuhanem vinu, pecivu in palačinkah.

V soju lučk do novega leta

Cerkničanke in Cerkničane ter vse obiskovalce našega mesteca bodo lučke spremljale še vse praznične dni, do prestopa v novo leto. Dnevi se še komajda prebujajo iz nočne teme in žar sonca pojenjuje – vse do kresa, obrata, ko nam bo poleg lučk spet tudi sonce vse bolj osvetljevalo dni ter podaljševalo čas, ko se dan obrne v hladen večerni somrak.

Vesna Telič Kovač

Foto: Tine Šubic

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja