Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Cerkniški svetniki izvolili elektorje in kandidata za člana državnega sveta

Predsednik Državnega zbora Republike Slovenije dr. Milan Brglez je 8. septembra 2017 izdal Odlok o razpisu volitev v državni svet. Tako bodo splošne volitve članov državnega sveta, med njimi predstavnikov delodajalcev, delojemalcev, kmetov, obrtnikov, samostojnih poklicev in negospodarskih dejavnosti v četrtek, 23. novembra 2017. Dan prej, torej v sredo, 22. novembra, pa bodo potekale volitve predstavnikov lokalnih interesov. Pristojnost občinskih svetov je, da v skladu s svojimi pravili izvolijo predstavnike lokalnih skupnosti v volilno telo in vložijo kandidaturo za člana državnega sveta.

O elektorjih in kandidatu je na včerajšnji 19. redni seji glasoval tudi cerkniški občinski svet. Za elektorje so bili na tajnem glasovanju izvoljeni Vesna Turšič, Blaž Gerbec in Alojz Puntar. Kandidat za člana državnega sveta je po včerajšnjem glasovanju postal Janez Komidar.

Svetniki so potrdili tudi novo urednico občinskega glasila. Mesto dosedanje urednice Slivniških pogledov Sergeje Širce, bo po novem zasedla Maruša Opeka, ki je bila doslej članica uredniškega odbora. Širčevi mandat poteče sredi novembra.

V drugi obravnavi je občinski svet pričakovano potrdil odlok o razglasitvi domoznanske zbirke in zbirke Jožeta Udoviča za kulturni spomenik lokalnega pomena.  Na ta način bosta zbirki zaščiteni in varni pred prostim razpolaganjem z inventarjem. Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica pod vodstvom direktorice Marije Hribar veliko pozornost namenja ohranjanju kulturne dediščine, kar so svetniki še posebej pozdravili. Bogdan Urbar, koordinator Sveta za kulturo pa je razkril, da jim je v stavbi cerkniške policijske postaje uspelo pridobiti še dva prostora, ki bosta začasno namenjena hrambi gradiva.

Maruša Opeka

Foto: arhiv DS

 

Ne spreglejte

Od zemlje k nebu – Kolaži Jasmine Čelan v galeriji Zavarovalnice Triglav v Postojni

V Zavarovalnici Triglav, Območni enoti Postojna, kljub epidemiji nadaljujejo s postavitvami zanimivih likovnih del različnih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja