Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Cerkno: poleg uradne še »parkiriščna« skupščina

Medtem ko so na ponedeljkovi uradni skupščini Certe Holdinga za nadzornika izbrali največjega lastnika holdinga Marjana Batagelja, na drugi, ki je potekala kar na parkirišču in so se je udeležili pooblaščenci  203 delničarjev, oziroma 20,98 kapitala holdinga, pa so imenovali svoje nadzornike in za direktorja Certe holdinga postavili razvpitega  Sergeja Racmana. Batagelj trdi, da je bila vzporedna skupščina nična.

Na uradni skupščini je bilo v ponedeljek prisotnih 47,215 odstotka glasovalnih pravic oz. 76,36 odstotka kapitala. Kot so pojasnili v Certi Holding, je bil dostop omogočen vsem delničarjem, vendar se je devet delničarjev kljub prijavi ni udeležilo.

Na parkiriščni skupščini pa  je bilo prisotnih osem pooblaščencev, in sicer Sebastijan Kerčmar, Petra Jermol, Miran Ciglič, Marta Deisinger, Vasilij Sedej, Janko Primožič, Luka Fabiani in Mojca Mavrič. Kot so navedli pooblaščenci sami, so na skupščini zastopali 203 delničarje, oziroma 20,98 kapitala holdinga.

“Veselil sem se, da bomo lahko začeli delati, a očitno to ne bo šlo tako hitro,” je na današnji opoldanski tiskovni konferenci v Postojni, dejal Batagelj.

Kot je razvidno iz zapisa notarke Sonje Železnik, so predstavniki civilne iniciative Ozaveščena Cerkljanska pred skupščino aktivno zbirali pooblastila malih delničarjev za skupščino, toda na skupščino niso šli, mimo novinarjev so brez pojasnila odkorakali na bližnje parkirišče, kjer je potekala “parkiriščna” skupščina.

Batagelj je dejal, da je druga skupščina po vseh pravnih presojah, ki jih razlagajo pravniki, očitno absolutno nična. “Peščica malih delničarjev me ne bo ustavila,” je še dodal.

STA/Uredništvo NzN

Foto: arhiv NzN

Ne spreglejte

12. Dan za spremembe – Premagajmo osamljenost

aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja