Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Delamarisovi proizvodi v novi preobleki

Celotno paleto Delamarisovih ribjih jedi bo odslej povezovala enotna podoba, ki bo povečala njihovo prepoznavnost, razvijati pa so začeli tudi nove izdelke, je na novinarski konferenci povedal predsednik uprave Janez Rebec. Delamaris se namreč  po selitvi in zaključku gradnje proizvodnih prostorov usmerja v razvoj blagovne znamke.

Pivka – Z novo podobo želijo pridobiti predvsem mlajše kupce, zaradi starejših in zvestih potrošnikov pa bodo delno še obdržali prvotno podobo. Ribje jedi bodo namesto v dosedanji pločevinasti embalaži, obdani s kartonasto škatlico, odslej v aluminijasti embalaži, potiskana pa bo že sama konzerva.

Količine predelanih rib sicer nenehno rastejo. Že po preselitvi iz Izole v Pivko so začeli presegati dotedanjo proizvodnjo, trenutno pa proizvedejo 100.000 ribjih konzerv in dodatno 50.000 paštet na dan.

Po selitvi na Kal pri Pivki leta 2014 so začeli tudi z novimi investicijami, celotna družba Pivka, v katero sodita tako Perutninarstvo kot Delamaris, pa je lani ustvarila 52 milijonov evrov prihodkov in okoli milijon evrov dobička. Največ, za dobrih osem odstotkov, se je povečala prodaja konzerv, za 3,5 odstotka pa prodaja piščančjega mesa, medtem ko je nekoliko upadla prodaja piščančjih izdelkov.

Izvoz je porasel za deset odstotkov, njihovo tržišče zajema 20 držav sveta.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja