Triglav
Obvestilo

Dobec: z novo cesto k večji varnosti

Cerkniški župan Marko Rupar je v družbi najožjih sodelavcev, predstavnikov izvajalcev in podizvajalcev ter krajanov slovesno odprl rekonstruirano lokalno cesto Bezuljak – Dobec na koncu vasi Dobec. Nova pridobitev bo tej vasi, ki se očitno pomlajuje, in okoliškim krajem prinesla varno prometno povezavo, ki so si jo že dolgo želeli.

V I. fazi rekonstrukcije omenjene lokalne ceste so rekonstruirali odsek od konca naselja Bezuljak, kjer so končali z deli pred nekaj leti, do konca naselja Dobec, v skupni dolžini skoraj dva kilometra. V tej fazi so uredili tudi priključke javnih poti v naselju Dobec ter ovinek v naselju Begunje (pri podjetju Jera mix, d.o.o.) tako da je skupna dolžina rekonstrukcije 2.314 m. Kot je povedal župan Rupar, so dela  obsegala razširitev cestišča na skupno 5 m asfaltnega cestišča, ureditev meteornega odvodnjavanja in asfaltiranje. Izbrani izvajalec podjetje Asfalti Ptuj d.o.o. s podizvajalcem podjetjem CBE d.o.o., je dela začel v začetku julija in jih zaključil konec avgusta. Skupna vrednost del je dobrih 337 tisoč evrov.

»Investicija bo sofinancirana v okviru Načrta porabe dodatnih razpoložljivih sredstev za sofinanciranje investicij v letu 2017, v skladu z določili Zakona o financiranju občin, v višini dobrih 200.000 (207.647) €, preostanek pa bo zagotovila občina iz svojega proračuna,« je še povedal župan in poudaril pomen varnega prometa s šolskimi avtobusi. Po njegovih besedah bodo konec septembra odprli tudi rekonstruirano cesto na Kožljeku, načrtujejo pa tudi dokončanje ceste Sv. Vid – Župeno.

Kako pomembna je nova cesta za prebivalce, je med drugim pokazala tudi številčna udeležba na slavnostnem odprtju, ki so se ga poleg krajanov in predstavnikov občine udeležili tudi direktor Komunale Cerknica Anton Kranjc, predsednik KS Begunje Alojzij Švigelj, direktor podjetja Asfalti Ptuj Boštjan Duronjič in direktor podjetja CBE Sašo Previšič. Cesto je blagoslovil župnik g. Maks Ipavec.

 

Blanka Markovič Kocen

Foto: Ljubo Vukelić

 

 

Ne spreglejte

Postojnčani ekupni državni prvaki v karateju

Minulo nedeljo je v Ljutomeru potekalo državno karate ekipno tekmovanje, na katerem se je zbralo 35 …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja