Obvestilo

Dolenje Jezero do 2025. z obnovljenim vodovodom in novo kanalizacijo

Župan občine Cerknica Marko Rupar in direktor podjetja CBE, d. o. o., Sašo Previšič sta včeraj podpisala pogodbo za izgradnjo kanalizacije in obnovo vodovoda na Dolenjem Jezeru.

Občina Cerknica je za kanalizacijsko omrežje Dolenje Jezero že v letu 2019 naročila izdelavo projektne dokumentacije. 4. julija 2019 je bilo za projekt izdano tudi gradbeno dovoljenje. Za celotno naselje je izdelana tudi projektna dokumentacija za obnovo vodovoda.

Vsa odpadna voda na centralno čistilno napravo

Investicija zajema izgradnjo fekalne kanalizacije ter obnovo vodovodnega omrežja v naselju Dolenje Jezero. Kanalizacijski sistem tega naselja je sestavljen iz osmih kanalov, enega tlačnega voda in enega črpališča. Skupna dolžina novih kanalizacijskih kanalov znaša 1.517,2 m, tlačni vod pa je dolg 1.755,1 m. Vsa zbrana odpadna voda iz naselja Dolenje Jezero bo preko tlačnega voda in črpališča speljana na centralno čistilno napravo v Dolenji vasi. »Vsa večja naselja na Cerkniškem bodo tako v okviru projekta Čista Ljubljanica pokrita s fekalno kanalizacijo,« je na novinarski konferenci poudaril župan Rupar in dodal, da bo to pripomoglo tudi k čistejšemu Cerkniškemu jezeru.«

Dobrih 1,7 mio vredna investicija

V sklopu izgradnje kanalizacije bo v vasi prenovljenega tudi 1.868 m vodovodnega omrežja ter 92 vodovodnih priključkov. Pogodbena vrednost del znaša 1.716.649,52 evra, investicijo bodo začeli izvajati v novembru 2023 ter predvidoma zaključili v aprilu 2025.

Občina Cerknica / Uredništvo NzN

Foto: Tine Šubic

 

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja