Obvestilo

Dom na Slivnici dobiva novo podobo

V preteklih dveh letih je Dom na Slivnici vnovič zažarel in postal ena najpomembnejših turističnih destinacij na Cerkniškem. Slivnica namreč dobiva primerno infrastrukturo, lani je bila vpisana tudi v register planinskih objektov Planinske zveze Slovenije. Konec preteklega tedna pa se je Občina pohvalila še z novo fazo celostne obnove Doma na Slivnici.

 Prva, najvidnejša pridobitev je nova streha na glavni stavbi in nad umivalnico. Nad kotlovnico so uredili nov tlak, prezračevanje stavbe, pomembna pa je tudi nova meteorna kanalizacija za zbiranje vode s strehe v zbiralnik. Deževnica pa se uporablja za obratovanje doma. Celoten znesek investicije znaša nekaj več kot 180 tisoč evrov.

 Pogled nazaj …

Občina Cerknica je leta 2016 poskrbela za čistilno napravo za odpadno vodo, tri leta kasneje pa vgradila toplotno črpalko. Pred dvema letoma je bilo obnovljeno pritličje z gostinskim delom, zunanjo teraso in sanitarijami. Obnovljeni so kuhinja v nadstropju, vodohran in zagotovljena varna oskrba z vodo. Nameščeni so bili tudi  panoramska kamera, vremenska postaja in AED.

Dobro sodelovanje občine in najemnika

Robert Polajžer, od leta 2020 najemnik Doma na Slivnici, je pohvalil sodelovanje z občinsko upravo, poslanka Iva Dimic pa je izrazila zadovoljstvo, da je občina Cerknica začela izkoriščati svoje turistične potenciale.  Prihodnji načrti zajemajo energetsko sanacijo, fasadni ovoj in obnovo balkona.

Občina Cerknica / Uredništvo NzN

Foto: Tine Šubic

 

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja