Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Drsalna sezona v Postojni se poslavlja v presežnikih

Z zimo se poslavljajo vse zimske radosti in športne aktivnosti, med njimi tudi drsanje v središču Postojne, ki je mlade in starejše razveseljevalo kar 90 dni.

1.marca se je uradno zaključila letošnja drsalna sezona v Postojni. Organizatorji odprtega drsališča, ki vsako leto privabi vedno več obiskovalcev,

deležen pa je tudi vedno večje podpore podjetij iz lokalnega okolja ter Občine Postojna, so z minulo sezono zadovoljni.

Od odprtja, 1.12. 2018, do 1.3. 2019 so zabeležili 4.277 obiskovalcev, kar je 13% več kot leto prej, ko je obisk drsališča krojilo izjemno neugodno vreme. Povečalo se je število organiziranih obiskovalcev, kar za 54%,  prav tako obisk med počitnicami, ki je večji za 68%. Številke ne vsebujejo obiska osnovnih in srednjih šol, ki v zimski sezoni učence pri športni vzgoji »preselijo« iz telovadnic na ledeno ploskev. Kot je ob zaključku drsalne sezone poudaril direktor Studia Proteus Ernest Zakarija, brez podpore Občine Postojna in sponzorskega vložka podjetij iz lokalnega okolja finančno ne bi zmogli upravljati drsališča. Župan občine Postojna Igor Marentič je pohvalil prizadevanja vseh, ki s svojim delom ali sponzorskim vložkom podpirajo ureditev odprtega drsališča, ki je s 450 kvadratnimi metri med večjimi v Sloveniji.

Tudi udeležba na turnirjih curlinga je v porastu, še posebej dobro je bil obiskan dobrodelni turnir, ko so ekipe s svojo udeležbo prispevale denar za deklico z levkemijo.

Za nekaj mesecev bomo torej drsalke postavili v kot, na drsalno ploskev pa zopet vabljeni 5. decembra, ko bodo vrata drsališča ponovno odprta.

Alenka Furlan Čadež

Foto: arhiv NzN

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja