Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Društvo Mali petelin, Mali kamen – stari-novi zmagovalec Linhartovega srečanja

S podelitvijo matičkov  se je v Kulturnem domu Postojna sinoči zaključilo 56. Linhartovo srečanje. Matička za najboljšo predstavo v celoti si je že drugo leto zapored prislužila predstava Roka Sande Feniks v izvedbi Little Rooster Productions, Društva Mali petelin, Mali Kamen.

Predstava Feniks je prejela še dva dodatna matička – za moško in žensko vlogo. Matička za moško vlogo je dobil Klemen Kovačič za vlogo Andreja Opeke, matička za žensko vlogo pa Maja Pinterič, ki je v predstavi odigrala  več vlog. Matička za ansambelsko kreacijo so podelili skupini Hlodi, KUD Franc Kotar Trzin za predstavo Grenki sadeži pravice.

V letošnji sezoni se je na območna Linhartova srečanja prijavilo 132 skupin iz Slovenije in zamejstva, od katerih se jih je 27 uvrstilo na regijsko srečanje. Med temi je selektorica Ana Ruter izbrala sedem tekmovalnih predstav: poleg zmagovalnega Feniksa še Žabe v izvedbi Poljanskega odra, Zbirni center KUD Štefan Kovač iz Murske Sobote, Grenki sadeži pravice KUD Franc Kotar Trzin, Vanja gledališča Zarja Celje, Ti nori tenorji Šentjakobskega gledališča Ljubljana in Terapija Koroškega deželnega teatra Slovenj Gradec.

Posebna priznanja so na letošnjem Linhartovem srečanju prejeli še Koroški deželni teater Slovenj Gradec za pretanjen prevod v predstavi Terapija, Filip Mramor za vlogo Lazarja v predstavi Žabe, Poljanski Oder, Gimnazija Poljane, posebno priznanje žirije za ansambelsko igro pa so dobili Srečko Kermauner, Bojan Vister in Saša Klančnik za ansambelsko igro v predstavi Maratonci tečejo častni krog, Šentjakobsko gledališče Ljubljana.

STA/Uredništvo NzN

Foto: Foto studio Postojna

Ne spreglejte

Minister Cigler Kralj v Postojni: za sproščanje ukrepov v domovih za starejše je še prezgodaj

Po razširjeni seji regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko, ki se je je udeležil …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja