Obvestilo

Država Občini Postojna dolžna 1,3 milijona evrov za Poček

Okrožno sodišče v Ljubljani je razsodilo, da mora država za leta od 2013 do 2015 Občini Postojna plačati skoraj 1,3 milijona evrov nadomestila za uporabo zemljišč na območju Počka za nazaj, vključno z zamudnimi obrestmi, pišejo današnji časniki. Sodba še ni pravnomočna.

Po poročanju Primorskih novic, občina denarja verjetno še ne bo videla tako kmalu, saj bi se državno pravobranilstvo utegnilo pritožiti.

Postojnska občina je leta 2014 proti Sloveniji vložila tožbo za povračilo škode, ki je nastala zaradi nezakonite odločitve davčne uprave v zvezi z odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za nepremičnine za potrebe obrambe. Davčna uprava je namreč ministrstvu za obrambo izdala odločbo o oprostitvi plačila za leto 2013 oziroma je odločila, da ministrstvo ni zavezanec za plačilo nadomestila.

Občina je nato tožbo dvakrat dopolnila tako, da je zahtevala tudi plačilo neodmerjenega oziroma premalo odmerjenega nadomestila za leti 2014 in 2015, sodišče pa je razširitev dovolilo.

Na občini Postojna so prepričani, da je bila odločitev o neodmeri nadomestila nezakonita, saj je davčna uprava po njihovem mnenju nepravilno uporabila zakonsko podlago in nezakonito odločila, da se zavezancu ne odmeri nadomestila za zemljišča na območju vadišča Poček in za objekt na Kolodvorski cesti 5 v Postojni.

Medtem ko je ministrstvo za leto 2013 občini tako plačalo 330.000 evrov manj, kot bi moralo, tožbeni znesek občine za leti 2014 in 2015 znaša preko 480.000 evrov na leto.

Vir: Primorske novice

Foto: www.slovenskavojska.si

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja