Obvestilo

ebm-papst Slovenija: družbena odgovornost je ena temeljnih vrednot

Podjetje ebm-papst Slovenija je med svoje temeljne vrednote zapisalo tudi in predvsem družbeno odgovornost. Ne samo v času, ko ljudje prislovično namenimo več pozornosti drug drugemu, kot je to prednovoletni čas, temveč skozi vse leto.

Srečanje vodstva z upokojenci, ki so ga glede na čas  poimenovali kar prednovoletno srečanje, je z leti postalo tradicionalno. Gre za eno najprijetnejših srečanj v letu, za katerega se je generalni direktor Jošt Rupnik odločil že takoj po selitvi v Podskrajnik.  Takrat so to srečanje pripravili v gostilni Pri Turku v Hotedršici, sčasoma pa je preraslo v manjši izlet. Z avtobusom se odpravijo po upokojence is severne Primorske in z Notranjske in jih odpeljejo na pozno kosilo na izbrano lokacijo. Zadovoljstvo upokojencev, ki so deležni tudi kosa pršuta in steklenice vina, je nepopisno, pravijo v vodstvu podjetja. Doslej so upokojence popeljali v Park vojaške zgodovine v Pivki, na ogled prednovoletne Ljubljane, letos so obiskali Piran in strunjanske soline ter izlet zaključili v Dekanih na kmečkem turizmu.  »Izkazalo se je, da so naši upokojenci dobrega zdravja in v odlični kondiciji,« pravijo v vodstvu.

S takimi aktivnostmi podjetje daje ne samo pečat svoji okolici, temveč izkazuje tudi visoko zavest družbene odgovornosti.

Poleg aktivnosti znotraj podjetja, ki potekajo skozi vse leto, npr. »teden zdravja« v novembru, bo čas, ki prihaja, poln družabnosti in veselja. V hotelu Postojnska jama bo tudi letos tradicionalni ples zaposlenih, otroke pa bodo obdarili  z božičkovim bonom. Veselja in dobre volje ob izteku leta tako gotovo ne bo manjkalo. Ne pogrešajo pa ju niti druge dni v letu.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv podjetja

 

 

 

Ne spreglejte

Vabljeni na klepet s kresnikovim nagrajencem

V knjižnici v Starem trgu se v petek, 22. oktobra, ob 19.00 obeta zanimiv literarni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja