Obvestilo

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev 30-letnice delovanja odprlo nove logistične prostore. Dogodka so se udeležili pomembni gostje in zaposleni, med drugim veleposlanica Republike Nemčije ga. Natalie Kauther, župan občine Cerknica g. Marko Rupar, predstavniki gospodarskih zbornic in poslovnih združenj, poslovni partnerji, predstavniki vodstva skupine ebm-papst in sedanji ter nekdanji zaposleni ebm-papst Slovenija.

Med najboljšimi v Evropi

Z odprtjem novih prostorov bo podjetje lahko uspešno sledilo svoji viziji postati najboljše podjetje za izdelavo ventilatorjev za toplotne črpalke v Evropi. Generalni direktor mag. Aleš Poljanšek je v govoru na odprtju izpostavil, da je podjetje v 30 letih iz podjetja z manj kot 100 zaposlenimi zraslo v podjetje s skoraj 500 zaposlenimi in postalo vodilno v elektroindustriji, ki nenehno postavlja nove standarde. Pot je bila zaznamovana s trdim delom, sodelovanjem in inovativnostjo. Med ključnimi elementi za uresničitev njihove vizije je mag. Aleš Poljanšek izpostavil operativno odličnost z visoko produktivnostjo, učinkovitimi procesi in vrhunsko kakovostjo izdelkov ter storitev, visokotehnološko tovarno z optimalnimi proizvodnimi in logističnimi procesi, ki navdušuje kupce; ostati zaželen delodajalec z motiviranimi zaposlenimi ter odgovorno poslovanje in zmanjševanje vpliva na okolje, s katerim bodo ustvarili boljšo prihodnost. Pri tem jih vodijo ključne vrednote: človečnost, učinkovitost in navdušenje. Posebej je izpostavil pripadnost in zavzetost sedanjih in nekdanjih sodelavk in sodelavcev ter se jim zahvalil za njihov trud in uspešno delo v zadnjih 30 letih.

Lokacija v Podskrajniku – primer dobre prakse

Dr. Hannes Säubert, član izvršnega odbora skupine ebm-papst in glavni izvršni direktor globalne divizije Tehnologije ogrevanja, je pozdravil visoke goste in predstavil ključne mejnike v zgodovini podjetja ebm-papst Slovenija, ki se je razvilo iz podjetja Ydria Motors. Poudaril je dobro sodelovanje med lokacijami skupine ebm-papst v Cerknici, Somborju, Landshutu in Mulfingnu. Izpostavil je novo strateško usmeritev podjetja ebm-papst Slovenija, kot del divizije Tehnologije ogrevanja, v proizvodnjo sodobnih ventilatorjev za toplotne črpalke in postopno opuščanje izdelkov za belo tehniko. Še posebej je poudaril, da je lokacija v Podskrajniku primer dobre prakse transformacije proizvodnje, ki je izjemno pomembna za to divizijo in ena najboljših lokacij skupine ebm-papst.

V prihodnje nove naložbe

Zato se je skupina tudi odločila za investicijo v logistične prostore ter v povečanje avtomatizacije logističnih procesov z nakupom avtonomnih transportnih vozil, t.i. AGV. V prihodnje skupina načrtuje še druge naložbe v proizvodno opremo in infrastrukturo, ki bodo pomembne tudi za podnebju prijazno prihodnost. Ob koncu se je dr. Hannes Säubert zahvalil vsem kolegom v Sloveniji in poslovnim partnerjem za podporo.

Navdih za druga domača podjetja

Zbrane je nagovoril tudi župan občine Cerknica g. Marko Rupar, ki je v govoru izpostavil, da je podjetje ebm-papst Slovenija ključno za vzpostavljanje socialne varnosti v lokalnem okolju. S številnimi novimi vlaganji, posodobitvami, okoljskimi in družbenimi zavezami generira lokalni gospodarski razvoj, iz tujine pa je v lokalno okolje prineslo dobre prakse ter bilo navdih in spodbuda tudi za druga domača podjetja. Z zavezami trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti je podjetje emb-papst Slovenija ponos občine Cerknica in zaupanja vreden partner, ki skrbi za gospodarsko, družbeno in socialno rast domačega okolja. Po uradnem odprtju prostorov je sledil ogled proizvodnje ter druženje gostov in zaposlenih.

Foto Žnidaršič

Pogovor z generalnim direktorjem mag. Alešem Poljanškom

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja