Triglav
Obvestilo

Gasilke iz PGD Hruševje in gasilci iz PGD Studeno zmagovalci 18. “Relija”

Preteklo soboto je v okolici Postojne potekalo 18. tekmovanja ekip Gasilskih terenskih vozil. Start in cilj je bil, kot že vrsto let, pri taborniški koči na Mačkovcu. S traso, ki je bila letos speljana na “planinskem” koncu s šestimi kontrolnimi točkami, se je letos spopadlo 33 ekip v moški in štiri ekipe v ženski konkurenci iz večjega dela Slovenije, s Hrvaške in iz Italije.

Ekipe štirih članov oz. članic so morale pokazati spretnosti v dveh gasilskih vajah, nekoliko drugačni spretnosti vožnji, ponesrečenca je  bilo treba prenesti iz neposredne bližine vode na varno, v cilju pa jih je čakala vaja v premagovanju ovir. Na skriti kontrolni točki so morali tekmovalci pokazati poznavanje vozlov in rešiti test iz cestno-prometnih predpisov. V ženski konkurenci je tretje mesto osvojila sestavljena ekipa iz PGD Studenec in Slavine. Drugo mesto so osvojile gasilke iz PGD Ljubljana – Šentvid. Letošnje zmagovalke prihajajo iz PGD Hruševje. V konkurenci članov so tretje mesto osvojili gasilci iz Kanala. Ker sta imeli prvo- in drugouvrščeni ekipi enako število točk, sta se pomerili v dodatni vaji. Drugo mesto je osvojila ekipa iz PGD Studenec 2, ki je bila za odtenek počasnejša od letošnjih zmagovalcev iz PGD Studeno. Ena ekipa je zaradi prometne nesreče z materialno škodo odstopila.

Po ocenah organizatorja je bila najbolj borbena druga ekipa PGD Osp, pokal za Fair play pa so dobili sosedje s Hrvaške, iz JVP Opatija. Pred prihodom vseh ekip v cilj so se posamezniki, dvojice in ekipe pomerili v družabnih igrah – hitrostnem zvijanju cevi, metanju spojk v cilj in vlečenju vrvi ter v ugibanju teže pršuta. Zmagovalci in zmagovalke tovrstnih iger so dobili simbolične vse ekipe pa praktične nagrade. Zato se zahvaljujemo vsem sponzorjem in donatorjem za pomoč pri izvedbi tekmovanja, vsem našim članom in članicam pa za udeležbo.

Vir: PGD Postojna

Ne spreglejte

Postojnčani ekupni državni prvaki v karateju

Minulo nedeljo je v Ljutomeru potekalo državno karate ekipno tekmovanje, na katerem se je zbralo 35 …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja