Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Gorenje Jezero z varnejšo oskrbo s pitno vodo

V Gorenjem Jezeru v cerkniški občini so na prvi pomladni dan slovesno odprli novozgrajeno vodovodno omrežje z vodohranom, s čimer se zaključuje oskrba z vodovodnim omrežjem v tem delu občine Cerknica. Prisotni krajani tega počitniškega naselja niso skrivali zadovoljstva in se veselijo priključkov do hiš in vikendov.

Celoten projekt obsega izgradnjo cevovoda v skupni dolžini 1940 metrov in izgradnjo 75-kubičnega vodohrana, ki se tudi arhitekturno lepo vklaplja v okolico in so ga za javnost včeraj tudi odprli. »Glede na razpoložljiva finančna sredstva smo se investicije lotili fazno,« je povedala Jasna Zalar z Občine Cerknica.  »V letu 2018 smo izvedli razpis za gradnjo omenjenega vodohrana in dograditev vodovodnega omrežja do njega v dolžini 605 metrov.« S predvideno gradnjo bodo prebivalcem Gorenjega Jezera zagotovili varnejšo oskrbo s pitno vodo in boljšo požarno varnost. V sklopu investicije so poleg izgradnje vodovodnega omrežja in vodohrana v celoti obnovili in dogradili tudi del javne poti, po kateri poteka trasa vodovodnega omrežja ter dogradili zemeljski del za javno razsvetljavo.

»Vrednost omenjenega dela investicije je nekaj manj kot 340 tisoč evrov, na dograjeno vodovodno omrežje pa bomo dodatno priključili 20 objektov v počitniškem delu naselja Gorenje Jezero,« je povedal cerkniški župan Marko Rupar. Po njegovih besedah bodo celotno investicijo skušali zaključiti v naslednjih letih in na vodovodni sistem priključiti še preostali del omenjenega počitniškega naselja.

Vodovodno omrežje z novim vodohranom je blagoslovil župnik Sandi Osolnik, trak pa sta simbolično prerezala župan Marko Rupar in predsednik KS Grahovo Rajko  Intihar.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Ljubo Vukelič/Občina Cerknica

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja