Triglav
Obvestilo

Grega Premrl s hitrimi in atraktivnimi vožnjami na reliju Nova Goric

Uvod brez zavor

 Že petkov del relija je postregel z zanimivim dogajanjem in dvema vožnjama na najdaljši hitrostni preizkušnji, pa tudi s težavami za dirkalnik Citroën DS3 R3T. Grega Premrl je namreč proti koncu najdaljše HP dvakrat ostal praktično brez zavor in s tem le s težavo nadzoroval dirkalnik. To se je odrazilo v precejšnji časovni izgubi. A posadka in preostali člani ekipe niso obupali, temveč so pljunili v roke, da bi postorili vse potrebno za odločilno soboto.

Nadaljevanje iz brzinca v brzinec

To jim je v veliki meri uspelo, tako da sta Premrl in Ošlaj lahko začela prikazovati odlične vožnje. Iz “brzinca” v “brzinec” sta pridobivala mesta na razpredelnici. Vrhunec zanju je bil celo četrti čas v generalni razvrstitvi relija na hitrostni preizkušnji Banjščice. Poleg odličnih časov pa sta z atraktivnimi vožnjami tudi navduševala občinstvo, ki se je v izredno velikem številu zbralo ob hitrostnih preizkušnjah relija Nova Gorica 2017.

“Zelo sem zadovoljen, kako se je reli končal, saj so bile težave z zavorami res velike. To se je poznalo predvsem na daljših hitrostnih preizkušnjah. Danes so bili časi veliko boljši, tako da smo pridobili nekaj mest. Glede na to kako je kazalo v petek, sem z iztrženim zelo zadovoljen,” je Grega Premrl na ciljni rampi razlagal uradnemu napovedovalcu Vladu Krivcu.

Končni izkupiček posadke Premrl-Ošlaj je sta 3. mesti v diviziji 2 državnega prvenstva in pokalu ERT 3 ter 5. mesto v generalni razvrstitvi državnega prvenstva. Naslednji reli državnega prvenstva Slovenije – prav tako s koeficientom 1,5 – bo Croatia Rally v zadnjem septembrskem vikendu.

 Vir: Unikatoy Racing

 

 

Ne spreglejte

Postojnčani ekupni državni prvaki v karateju

Minulo nedeljo je v Ljutomeru potekalo državno karate ekipno tekmovanje, na katerem se je zbralo 35 …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja