Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Grega Premrl v Idrijo po naslov državnega prvaka v diviziji 2

Idrija izmed vseh slovenskih krajev zagotovo najbolj diha z relijem in prav je, da se bo sezona državnega prvenstva vnovič končala prav tu. Tako kot je že nekaj let  v navadi, da Idrija gosti finale DP, pa smo se navadili tudi zanimivih dirk na okoliških cestah tega mesta. Letošnji, 11. Rally Idrija bo za Grego Premrla, njegovega sovoznika Vilija Ošlaja in druge člane ekipe Unikatoy Racing še posebej pomemben …

Dirkača namreč držita vodstvo v diviziji 2 državnega prvenstva, kjer nastopajo najmočnejši dirkalniki s pogonom na prednji kolesni par. Po zmagi na zahtevnem reliju Croatia imata Premrl in Ošlaj pred najbližjima zasledovalcema (Aleksom Humarjem in Jako Cevcem) 13,5 točke prednosti. Obenem bo reli pomemben tudi za generalno razvrstitev slovenskega državnega prvenstva, kjer posadka v dirkalniku Citroën DS3 R3T drži tretje mesto.

  1. Rally Idrija 2017 bo na sporedu v soboto in nedeljo, 28. in 29. oktobra. Čeprav bo po svoji dolžini nekoliko krajši od ostalih v koledarju državnega prvenstva, to ne pomeni, da bo manj zahteven. Na sporedu bo skupno sedem hitrostnih preizkušenj – uvodni dve v soboto popoldne, preostalih pet pa v nedeljo.

“Upam, da bo kratko, ampak sladko … Predvsem na ciljni rampi. Letošnji reli Idrija bo dober preizkus vozniške osredotočenosti, saj dirka ne bo dolga, da bi si lahko kakšna posadka privoščila kakršno koli taktiziranje. Ves čas bo treba napadati na vso moč, a reli je seveda nepredvidljiv in napake imajo običajno visoko ceno. Skratka, zelo zanimivo bo, saj na večino končnih odločitev v prvenstvu še čakamo. Gledalci zagotovo ne bodo prikrajšani,” je pred relijem dejal Grega Premrl.

Grega Premrl in Vili Ošlaj bosta nastopila kot tretja po vrsti. Prva hitrostna preizkušnja (HP Idrija) bo na sporedu v soboto ob 15.15.

Vir: Unikatoy Racing

Ne spreglejte

Zmaga življenja – likovna razstava Ande in Janeza Ovsca

Toliko sinergije kot je je bilo minuli petek zvečer na odprtju razstave, toliko vzajemnega spoštovanja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja