Obvestilo

Grega Premrl z zmago iz Toskane!

36. Rally Casentino, ki je štel za italijanski pokal ter pokal Mitropa, se je začel v petek s superspecialom v središču mesta Bibbiena. Že pred samim rallyjem so Grego Premrla nekateri opozarjali, da bo to verjetno eden najbolj vročih rallyjev, ki jih je kadar koli odpeljal – to je za Rally Casentino so  namreč značilne temperature nad 40 stopinj.

Kljub temu je posadke in njihove spremljevalne ekipe že v sredo pričakala ploha. Tudi v petek je ves dan močno deževalo in ozračje se je ohladilo celo na vsega 12 stopinj Celzija. Do superspeciala se je dež vendarle umiril in lepo vreme se je nadaljevalo tudi skozi vso soboto.

Po težavah z zavorami s  konstantnim tempom do drugega mesta

Cilj na rallyju je bila čim boljša uvrstitev v Mitropa pokalu, kjer sta Grega in Anja trenutno vodilna v razvrstitvi pokala Challenge ( dvopogonci ) ter četrta v generalni razvrstitvi. Petkov superspecial je zaznamovalo veliko število gledalcev. A ta je bil le ogrevanje pred sobotnim dnem, ko je posadke čakalo 130 km hitrostnih preizkušenj. Že na drugi hitrostni preizkušnji so se Gregi in Anji pojavile težave z zavorami. Te so mehaniki v servisni coni do 5. HP uspeli odpraviti. Nadaljevanje je bilo mirnejše, Grega in Anja pa sta držala konstanten tempo. Rally sta zaključila na 2. mestu v generalni razvrstitvi Mitrope ter ponovno zmagala med dirkalniki s pogonom na en kolesni par v pokalu Mitropa. V generalni razvrstitivi rallyja sta osvojila 32. v klasi R3T pa 1. mesto. Natopilo je 110 posadk. Konkurenca je bila izredna, saj smo videli kar 10 x WRC, 11 x R5, 3 X S2000, 10 X Mitsubishi lancer in 18 x R3 dirkalnike.

Grega Premrl: »Z nastopom na 36. Rallyju Casentino sem zadovoljen kljub težavam z zavorami. Že na prvem »brzincu« v soboto sem na polovici ostal brez zavor in ta problem se mi je dogajal skozi celoten rally. Kljub tem težavam nama je z Anjo uspelo pripeljati do cilja. Vesel sem, da sem povečal vodstvo v skupni razvrstitvi Mitropa Challenge ( dvopogonci ) in se prebil na drugo mesto v skupni razvrstitvi Mitropa pokala.

Zelo zanimiva je bila predvsem zadnja HP, kjer se dejansko odloča celoten rally. Ta je dolga 36,88 km. Prva posadka je startala ob 22:30, midva pa približno ob 23:20. Na ciljno rampo sva prispela ob 01:30 zjutraj. Najbolj fascinantno pa je, da je bilo tedaj tam še ogromno ljudi!«

https://www.facebook.com/GregaPremrl/videos/1787299471507011/

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja