Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Gregorjevo prebuja pomlad in povezuje ljudi

Drugi marčevski teden na Logaškem tradicionalno poteka v znamenju Gregorjevega, praznika pomladi, ljubezni in druženja. Številne prireditve so tudi letos privabile veliko število obiskovalcev, najbolj je bil, seveda, obiskan včerajšnji Gregorjev sejem, ki je dodobra napolnil središče Logatca, tako z razstavljavci in stojnicami kot tudi obiskovalci in kupci.

Praznovanje Gregorjevega na Logaškem prirejajo že celo stoletje in je svojevrsten pozdrav pomladi, ljubezni in druženju. Organizatorja, Občina Logatec in Komunalno podjetje Logatec, sta tudi tokrat pripravila za vsakogar nekaj. Najbolj pestro pa je bilo ob včerajšnjem zaključku prireditev, ko je Logatec zaživel z Gregorjevim sejmom in nastopom Tanje Žagar, pevke in priljubljene učiteljice na logaški glasbeni šoli.

V tednu pred Gregorjevim sejmom so se zvrstile številne razstave in delavnice, od likovne razstave mladin ustvarjalcev in razstave keramike do delavnice izdelovanja keramičnih ptic – piščali in gledališke delavnice ter zvočne kopeli z gongi.

Sobotno sejmarjenje se je začelo že v zgodnjih jutranjih urah, na stojnicah smo lahko okušali mesne, mlečne in pekovske izdelke, ogledovali in kupovali domačo obrt. Obiskovalci so se ustavljali pri stojnicah  logaških društev,  pa seveda tudi ob drugih, na katerih je bilo moč najti vse od suhe robe in suhega sadja, igrač, oblačil, kuhinjskih pripomočkov …  seveda pa ni manjkalo niti semen, sadik in pripomočkov, ki jih potrebujemo za delo na vrtu. Med stojnicami je obiskovalce neumorno spremljal priljubljeni lik Gregorček. Od 10. ure dalje se je pred cerkvijo svetega Nikolaja odvijal kulturni program. Na ta dan je v Logatcu veljal tudi poseben prometni režim, lepo vreme pa je k obisku sejma privabilo veliko množico obiskovalcev.

Besedilo in foto: Blanka Markovič KocenNe spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja