Obvestilo

Industrijski kompleks v Logatcu prodan Lonstroffu

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je švicarski družbi Lonstroff prodala industrijski kompleks v Logatcu. Tam bodo oživili industrijsko degradirano območje, kjer je v preteklosti obratovala tovarna podjetja KLI Logatec. Kot je znano, bo Lonstroff bo pod okriljem japonske skupine Sumitomo Rubber Industries v Sloveniji postavil tovarno medicinskih elastomerov.

Kot je v letnem poročilu o uspehih na področju upravljanja nepremičnin poudaril direktor tega področja pri DUTB Andrej Lazar, bodo z vnovično oživitvijo te nepremičnine poleg povrnjenih sredstev v državno blagajno zagotovili povečano funkcionalnost in družbeno vlogo nepremičnine v okolju. Obrat bo po uradnem sporočilu kupcev stal na skupno 30.000 kvadratnih metrih površine. Investicija bo vredna 34 milijonov evrov, zaposlili bodo okoli 200 ljudi. PO poročanju STA bo roizvodnja po načrtih stekla aprila 2019.

Sumitomo Rubber, ki je leta 2015 prevzel švicarsko podjetje Lonstroff, ocenjuje, da ima področje izdelkov iz gume za uporabo v medicini velik potencial za rast, zato se bodo usmerili v razvoj poslovanja na tem področju, predvsem v Evropi.

Uredništvo NzN

Foto: Wikimaps

 

Ne spreglejte

Plamenci na Cerkniškem jezeru

Na Cerkniškem jezeru smo nepričakovano dobili redek, eksotičen obisk: velike plamence oziroma flaminge. Po navedbah …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja