Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Istrski maraton letos združil okoli pet tisoč tekačev, tudi Notranjce

Minuli konec tedna je bila slovenska obala v znamenju Istrskega maratona, enega najprepoznavnejših  tekaških dogodkov pri nas. Letošnje šeste izvedbe maratona, ki je predvsem športni, za redne udeležence pa tudi družabni dogodek, se je udeležilo kar okoli pet tisoč tekačic in tekačev, med njimi tudi 26-članska ekipa ŠD ebm-papst Slovenija.

Istrski maraton je poseben zato, ker povezuje ​štiri istrska mesta​ – Koper, Izolo, Piran​ in Ankaran​ – in praviloma vsako leto začenja drugod, različni pa so tudi cilji. Letos se je začel v Kopru, končal pa v Portorožu. Celoten dogodek poteka skozi ves konec tedna in združuje ljubitelje športa vseh generacij, od najmlajših, ki so svoje teke opravili že v soboto, do mladine in starejših, ki so se v številnih kategorijah pomerili v nedeljo. Udeleženci so lahko izbirali med rekreativno 9,5-kilometrsko progo in polmaratonsko oziroma maratonsko razdaljo. Kljub nekoliko hladnemu aprilskemu vremenu je bilo vzdušje odlično, tekmovalce so ob progi spodbujali številni domačini in obiskovalci, poskrbljeno je bilo tudi za okrepčilo. Prvi so startali tekači na 42 km, sledili so jim rekreativci, njim pa polmaratonci. Nad prizoriščem je krožilo letalo z napisom Dajmo, tekači.

Športniki iz ebm-papst Slovenija so tekli bodisi na rekreativni bodisi na polmaratonski razdalji, in sicer po 13 tekačic in tekačev na vsaki. Nekaj jih je v fotografski objektiv ujel tudi fotograf. Zanimivo, tudi 26-člansko ekipo je sestavljalo po 13 žensk in 13 moških, med katerimi so prav vsi uspešno opravili z izbrano razdaljo in si ob koncu obljubili: prihodnje leto se vidimo!

Blanka Markovič Kocen

Foto: Roman Kocen

Ne spreglejte

12. Dan za spremembe – Premagajmo osamljenost

aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja