Obvestilo

janez Janša številno logaško občinstvo na pogovornem večeru popeljal skozi osamosvojitveni čas

V do zadnjega kotička polni Jožefovi dvorani Marije in Marte je Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve pripravilo pogovorni večer z Janezom Janšo, obrambnim ministrom osamosvojitvene vlade. Dogodek, ki sta mu med drugimi prisostvovala tudi gornjelogaški župnik Janez Kompare in poslanec Državnega zbora RS Zoran Mojškerc, je bil namenjen obujanju in ohranjanju spomina na osamosvojitev, moderirala pa ga je Barbara Sako.

Kot je uvodoma poudaril Janša, Slovenci svojo zgodovino poznamo iz dostopnih pisanih virov, veliko tega, kar so nas o naših koreninah učili v šoli, pa po njegovem mnenju ne drži ali pa je pomanjkljivo. Pogovor je osvetlil novejšo zgodovino, čas, ko smo totalitarni režim zamenjali za večstrankarski parlamentarni sistem, ključno vprašanje pa je bilo, ali je bil sestop komunistov z oblasti dejanski ali samo navidezen, pri čemer je Janša prepričan, da je bil zgolj navidezen. Glede plebiscita pa verjame, da je bil narod enoten, politika pa ne in je kot taka proces zavirala.

Janez Janša je v pogovoru predstavil vlogo Jožeta Pučnika in pojasnil, kako mu je v situaciji, ko je nad nami visela grožnja JLA, pod njenim nadzorom pa je bila tudi teritorialna obramba, uspelo vzpostaviti Slovensko vojsko.

Pogovorni večer, ki so ga popestrili pevke in pevci MePZ Notranjska, je izzvenel optimistično. »Glede prihodnosti Slovenije nisem pesimist, saj smo lani praznovali 30-letnico osamosvojitve,« je ob koncu dejal Janša.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja