Obvestilo

Je res potrebno uničevati v okolju, ki je naš dom?

Občina Postojna si skupaj s krajevnimi skupnostmi, društvi, klubi, organizacijami in drugimi deležniki v lokalni skupnosti prizadeva za razvoj, izboljšave in urejenost domačega kraja. Ne glede na vso pozornost, ki jo skrbno namenja uresničevanju posameznih projektov namenjenih večji kakovosti življenja  in boljšemu počutju vseh nas občanov ter drugih uporabnikov, pogosto žalosti stanje in neodgovoren odnos nekaterih, ki našo skupno lastnino uničujejo ali z njo malomarno ravnajo.

Nekaterim ni mar za skupno skrb in odgovornost

Vrstijo se namreč nedovoljena ravnanja na številnih lokacijah v naših občini, ki jih sicer na Občini Postojna ostro obsojamo in izpostavljamo kot spodbudo in prošnjo, da bi preprečili nadaljnja tovrstna početja, vendar nekaterim očitno še vedno ni mar za skupno skrb in odgovornost vsega, kar imamo.

Številna kazniva dejanja

Naj naštejemo le nekaj žalostnih prizorov, ki so bili zakrivljeni namerno in tudi prijavljeni kot kaznivo dejanje, povzročena škoda pa je zgolj dodatno breme, ki se povzroča lokalni skupnosti. Objestneži se večkrat znesejo na POSbikes postaje in kolesa, nedavno so bile ukradene klopi pri gradu Haasberg, zaznava se več poškodb na otroških igriščih, uničevanje športnih površin in opreme, še vedno ostaja aktualna tudi problematika neodgovornega odlaganja smeti…

Vse to kazi izgled naše okolice in tudi onemogoča dobro počutje, predvsem pa kvari vnemo ter prizadevanja, ki jih mnogi namenjamo za to, da bi bil naš vsakdan kar se da kakovosten in prijeten v okolju, kjer živimo.

Vsi lahko pomagamo

Občani ste nepogrešljiv del naše skupnosti, pri čemer gre zahvala vsem, ki vam je mar in cenite to, kar gradi našo okolico ter prijetno vzdušje. Pomagate pa lahko tudi takrat, ko zaznate poškodbe oziroma neprimerna ravnanja ter to sporočite na 05 7280 750 ali obcina@postojna.si.

Občina Postojna/Uredništvo NzN

Ne spreglejte

V Cerknici odprli nove prostore območnega združenja Rdečega križa

Na Partizanski 2a, stavbi, ki jo je cerkniška občina kupila že pred časom, so včeraj …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja