Obvestilo

Kacin: Vsi pričakujte poseben sms

Vlada na današnji dopisni seji med drugim obravnava odlok o omejitvi zbiranja do pet ljudi na javnih površinah. Ukrep bo začel veljati predvidoma še danes, državljani pa boste o tem obveščeni prek mobilnega sporočila. Uradni govorec vladnega kriznega štaba Jelko Kacin je za Planet povedal, da je zaostrovanje ukrepov zaradi zajezitve širjenja novega koronavirusa v tem trenutku potrebno. 

Na vladi napovedujejo vedno ostrejše ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa, s katerim je po uradnih podatkih za zdaj okuženih 286 ljudi. Med njimi je tudi odlok o prepovedi zbiranja na javnih površinah. Ta je po vzoru Avstrije omejen do pet oseb.

Kot je za oddajo Planet 18 na Planetu povedal uradni govorec vladnega kriznega štaba Jelko Kacin, je odredba o odloku pripravljena in bo začela veljati predvidoma še danes oziroma takoj po koncu dopisne seje vlade.

“Takoj, ko bo seja končana, bo odlok tudi objavljen. Vsi državljani, ki uporabljajo slovenske mobilne telefone, bodo o tem prejeli obvestilo prek mobilnega sporočila,” je dejal Kacin. Ob tem je poudaril, da je izjemno pomembno, da nihče izmed mobilnih operaterjev ne zamuja z obvestilom, da si lahko ljudje temu primerno organizirajo svoj vsakdanjik.

Kako bo prepoved videti v praksi in ali bo kršitelje doletela kazen, Kacin ni razkril. Dejal je le, da naj za upoštevanje odloka poskrbijo pristojni na lokalni ravni.

Vir: Siol.net

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja