Obvestilo

KD Postojna: poletje v znamenju sprememb vodstva kluba in odmevnih uspehov

Na javnem občnem zboru  je bil za novega predsednika KD Postojna izvoljen Cristian Žigon, ki je nasledil dosedanjega dolgoletnega predsednika Predraga Milovića. Slednjemu se ob tej priliki še enkrat zahvaljujemo za vse, kar je storil za razvoj košarke v Postojni. Sicer pa Predrag še vedno ostaja aktiven član društva, ki bo sodeloval pri treningih in drugih strokovnih aktivnostih KD.  

Kot pravi novo izvoljeni predsednik, si vodstvo kluba želi: “… razviti Košarkarsko društvo Postojna v prepoznavni regionalni košarkarski center in Postojno predstaviti kot košarkarsko mesto.  To pomeni ustvariti okolje, kjer se bodo mladi igralci naučili dela in discipline v športu, in jim omogočiti pogoje za vrhunske dosežke. To nam bo uspelo le z aktiviranjem širše lokalne, športne, gospodarske in politične skupnosti.”

 Člani društva zaznamovali poletje v slovenskih reprezentancah

V avgustu je bilo svetovno prvenstvo 3×3, kjer je slovensko reprezentanco v skupini U18 med 4-imi fanti zastopal tudi Enej Čebron Gerželj, član KD Postojna. Slovenska reprezentanca se je po skupinskem delu, v katerem je osvojila prvo mesto, pomerila v četrtfinalu z reprezentanco Latvije in se z zmago uvrstila v polfinale. V polfinalu pa je po porazu s Francijo premagala Estonijo in tako osvojila končno 3. mesto. K bronu je veliko prispeval tudi Enej, ki je odigral 7 tekem in imel povprečje 5 točk na tekmo.

Enej je uspešno nastopal v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v slovenski reprezentanci 3×3 v skupini U17, ki so tudi potekale na Madžarskem. V drugi polovici septembra tako odhaja na evropsko prvenstvo 3×3, kjer ravno tako računa na odmevno uvrstitev.

Avgusta je potekalo tudi evropsko prvenstvo U16 v Makedoniji, na katerem je sodelovala tudi slovenska reprezentanca. V skupini U16 je med 12imi fanti slovenske barve zastopal tudi Leon Jereb, član KD Postojna. Fantje so v osmini finala suvereno premagali domačo reprezentanco Makedonije in se tako uvrstili v četrtfinale, kjer so po porazu z Nemčijo dosegli končno 6. mesto. Seveda tudi z veliko pomočjo Leona, ki je praviloma tekmo začel v prvi peterki na položaju organizatorja igre. Njegova statistika prvenstva je bila 5,1 točka, 3,9 skokov in 2,7 asistenc.

Med poletjem so potekali tudi številni turnirji 3×3 na nacionalni ravni za različne starosten skupine in v organizaciji različnih institucij. Na turnirjih so vidne dosežke beležili tudi naši člani.

Na zaključnem državnem turnirju v skupini U18 sta z ekipa Gluten free nastopila Jaša Poženel in Samed Grošić. V finalu so po podaljšku izgubili in osvojili končno 2. mesto.

Ekipa Šećeri, v sestavi treh članov našega kluba – Leon Jereb, Samed Grošić in Nik Jović, je konec avgusta sodelovala na kvalifikacijskem turnir 3×3 v skupini U16, ki ga je organiziral Grosbasket in Jordan Brand. Bili so med dvema najboljšima ekipama in si tako zagotovili vozovnico za mednarodni turnir LUKA 2 BLED, ki bo v soboto 16.9.2023 na Bledu.

Vsi ti dosežki dokazujejo, da poteka delo z mladimi v pravi smeri. Hkrati pa dajejo dodatni elan trenerjem in igralcem, da te rezultate še nadgrajujejo. Trener vseh zgoraj omenjenih fantov je Viki Troha.

 Povabilo k treniranju košarke

Treningi košarke, ki jih ponujamo v KD, so veliko več kot samo tekanje za žogo. Otroci si pridobijo različne kompetence in izkušnje, ki jih potrebujejo v času šolanja in tudi kasneje. Ponujajo preživljanje časa na aktivne in zabaven način, možnost druženja ter hkrati učenje skupinskega dela, odgovornosti in usklajevanja različnih obveznosti.

Pri najmlajših vse poteka skozi igro, saj je njim tak način učenja najbližji in najlažji. Starejši fantje pa imajo poleg treniranja v skupini tudi možnost individualnih treningov v sodelovanju z različnimi strokovnjaki.

Treningi za mlajše selekcije (do vključno U10) so na OŠ Miroslav Vilhar ter na podružnicah v Hruševju in Planini. Za selekcije od U12 pa na ŠC Postojna.

Dodatne informacije o vpisu in treningih dobite ori trenerjih:

Ob vpisu najmlajše čaka dobrodošlica in sicer brezplačni 1. mesec treninga za 1. razred ter žoga. Vpis je možen tekom celega leta.

 

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja