Obvestilo

KJK bo vztrajal pri nakupu Kovinoplastike Lož

Finski sklad KJK bo, kljub temu da so mali delničarji družbe pooblaščenke Kovinoplastika Lož na ponedeljkovi skupščini napovedali izpodbojno tožbo na sklep o soglasju k prodaji 62-odstotnega deleža v Kovinoplastiki Lož, vztrajal pri nakupu, so povedali v pogovoru za časnik Finance.

Odprava dolgov, povečanje proizvodnje

Stari trg pri Ložu –  Vodja strateških naložb KJK v Sloveniji in na Hrvaškem Josip Vuko je v pogovoru za Finance poudaril, da gre za podjetje, ki ima dobro osnovo, ugled tudi v mednarodnem okolju, na lokalni ravni pa je zelo pomemben gospodarski dejavnik. »Ukvarja se z dejavnostjo, ki je delno sorodna dejavnosti nekaterih naših družb, ki smo jih že kupili v Sloveniji. Tu mislim na Iskro ISD in Tomplast,” je dodal. Po njegovih besedah je bila družba zadnja leta zelo obremenjena z dolgovi, ki so ovirali njen razvoj. Družbo nameravajo razbremeniti dolgov in jo po potrebi spodbujati s kapitalskimi injekcijami. Povečati nameravajo obseg proizvodnje, razvijati nove izdelke.

Vuko poudarja, da bodo naredili vse, da bo družba čez sedem ali deset let veliko več vredna, kot je zdaj. »Vanjo bomo veliko vložili, jo razvijali, iskali sinergije in partnerstva v okolju, kjer smo navzoči,« je dejal.

Napoved izpodbojne tožbe

Skupščina družbe pooblaščenke Kovinoplastika Lož je v ponedeljek soglašala s prodajo 62-odstotnega deleža Fincem. Toda zgodba s tem še ni končana, saj je skupina malih delničarjev zoper tak sklep napovedala izpodbojno tožbo, je bilo moč prebrati na spletnih straneh Ajpesa.

Vuko je dejal, da so bili na skupščini pooblaščenke, kolikor so mu povedali, določeni proceduralni zapleti in težave z neustreznimi pooblastili, podrobneje pa ni želel komentirati, ker še ni prebral uradnega zapisnika skupščine.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Mario Žnidaršič

 

 

Ne spreglejte

Defibrilator na Slivnici

Dom na Slivnici je od včeraj bogatejši za dve pridobitvi: na njegovo zunanjost so namestili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja