Obvestilo
SLOVENIJA,LOZ,27.6.2012,PODJETJE KOVINOPLASTIKA LOZ. FOTO:MAVRIC PIVK/DELO

KJK prevzema Kovinoplastiko Lož

Družba KJK Investicije 7 je je objavila prevzemno ponudbo , s katero je za delnico Kovinoplastike Lož ponudila 10,77 evra.  Prevzemna ponudba, ki se nanaša na nekaj več kot šest odstotkov delnic, ki jih še nima v lasti, bo trajala do 20. februarja. Omenjena družba ima namreč skupaj s KJK Investicije 6 nekaj manj kot 94-odstotni delež.

Stari trg pri Ložu – Finski sklad KJK je konec lanskega julija prek ene od svojih družb pooblaščenk kupil 88,92 odstotka delnic, v začetku lanskega septembra pa od družbe MSIN še 4,87 odstotka delnic  Kovinoplastike Lož. Cena za delnico je po poročanju časnika Delo v obeh primerih znašala 10,77 evra.

Prag uspešnosti ponudbe ni določen

KJK Investicije 7 je namero za prevzem objavil 21. decembra lani in o njej obvestil agencijo za trg vrednostnih papirjev, agencijo za varstvo konkurence, vodstvo in predstavnike delavcev Kovinoplastike Lož in predstavnike delavcev KJK. Za pridobitev delnic iz prevzemne ponudbe ne potrebuje dovoljenja ali soglasja katerega od organov. V njej tudi ni določil praga uspešnosti ponudbe.

V Kovinoplastiki Lož, ki zaposluje okoli 650 ljudi in so jo v zadnjih letih pestile številne težave,  je konec decembra lani postavil nov nadzorni svet, ki ga sestavljajo predsednik Josip Vuk, namestnik Martynas Česnavičius ter člani Kustaa Aima, Aleš Hoge in Branka Turšič. Ti so za predsednika uprave postavili Boruta Flandra, člana uprave pa sta Aleš Tišler in Davor Jukić.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja