Postojnska jama Triglav
Obvestilo

KK Cerknica osvojila naslov prvaka 4. Slovenske košarkarske lige

Tudi tokrat so bili domači igralci boljši od KK Petrol Olimpija mladi. Po treh letih se tako z najlepšo popotnico podajajo v tretjo ligo.

 »Cerkniška športna dvorana je bila nabito polna, 600 navijačev je spodbujalo košarkarje,« je po tekmi povedal trener Blaž Korošec, ki je bil z igro svojih varovancev nadvse zadovoljen.

Drugo leto bo košarkarski klub Cerknica praznoval 50. obletnico, omenjena zmaga pa nakazuje pestro dogajanje, ki se bo začelo že letos poleti. Najboljša igralca tekme sta bila Gašper Marolt in Jaka Brlan, oba sta dosegla po 16 točk. Je pa kar pet igralcev preseglo mejo desetih  točk.

Skupno ima klub prijavljenih 22 igralcev za člansko ekipo. V klubu pa so še tudi mlajše selekcije, ki skrbijo za mlade vse od osnovnošolskih dni naprej. Uvrstitev v tretjo ligo jim pomeni izpolnjen cilj, ki so si ga zadali pred tremi leti, ko se je ta ekipa začela sestavljati in graditi nove temelje. Priprave na prihodnjo sezono se bodo pričele poleti, s ciljem dobre predstave prenesti tudi v tretjo ligo in na vsako tekmo, predvsem domačo, privabiti čim večje število gledalcev, ki so v letošnji sezoni resnično bili šesti mož ekipe.

50. obletnico bo klub začel praznovati z tradicionalnim dogodkom “12 ur košarke”, nekje v začetku junija. Vse do konca sezone 2019/2020 pa se bo zvrstilo več dogodkov, ki bodo obeležili okrogli jubilej. Zaenkrat še ostajajo skrivnost. Ključni mejniki v sezoni 1981/82 so bili, ko je članska ekipa KK Cerknica po zgodovinski tretji tekmi na Vrhniki premagala Postojno in se uvrstila v 1. SKL, največji uspeh v zgodovini cerkniške košarke pa so dosegli starejši pionirji letnik 1983 in mlajši, ki so v sezoni 1997/98 osvojili naslov državnih prvakov Slovenije. Med njimi je bil tudi zdajšnji kapetan ekipa Miha Korošec. Vrniti gledalce v športno dvorano, za košarko navdušiti kar največ mladih ljudi iz našega okolja ter tako vrniti klub na košarkarski zemljevid pa ostaja osnovno vodilo in cilj tudi v naprej. 

Uredništvo NzN

Foto: Ljubo Vukelič

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja