Obvestilo

Ko smo imeli še Elan, Pingo in Kalič

V zadnjih tednih so po Facebooku zaokrožile fotografije Kalič 1992. Pa so res fotografije iz tega leta?

Fotografije so res nastale na Kaliču, ampak pred kratkim. Kot je povedal avtor Sergej Trebec, je ideja o samem projektu fotografiranja smučarskega dneva na Kaliču nastala povsem spontano, predvsem pa zaradi ohranjanja in obuditve lepih spominov na nekoč vsem dobro poznan in odlično urejen rekreacijsko-smučarski center Kalič, ki pa sedaj klavrno propada.

Ker smo verjetno ena zadnjih generacij, ki je še smučala na Kaliču in preživela marsikatere zimske počitnice na nam takrat najbližjem smučišču, smo doma pobrskali za starimi legendarnimi Elanovimi smučkami ter se oblekli v stare Toper bunde ter smučarske hlače. Hkrati smo hoteli podoživeti tudi trenutek odmora in malice ob pristnih starih izdelkih iz takratne Jugoslavije, ki so nam za zmeraj ostali v lepih spominih, tako kot tudi sam Kalič. Ta je ponujal za vsakogar nek poseben užitek na belih strminah,” je povedal Sergej, na izletu na Kalič pa so se mu pridružili še Mitja Trebec, Enej Truden in Jernej Opeka.

Kalic2

Serija fotografij je v nekaj dneh dosegla na tisoče ljudi, album pa je delilo kar 161 ljudi. Najverjetneje so redki tisti Notranjci, ki niso prvič na smuči stopili prav na Kaliču. Popularnost fotografij pa je dober pokazatelj, da bi Kalič marsikdo z veseljem še kdaj obiskal. Mogoče pa je to dober znak za tiste, ki razmišljajo o obuditvi Kaliča. (A. J.)

 

Kalic1  Kalic3 Kalic4

 

Fotografije:  Sergej Trebec

 

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja