Obvestilo

Konec septembra odprtje Ekomuzeja Pivških presihajočih jezer

Ekomuzej Pivških presihajočih jezer se veseli pomembnega mejnika v svojem razvoju. V okviru projekta PIVKA.KRAS.PRESIHA so gradbena dela, ki so se začela januarja 2023,  v zaključni fazi in naj bi bila končana že junija. Obiskovalci si bodo lahko prenovljene prostore ogledali ob odprtju, ki je načrtovano konec septembra.

Celoten projekt prenove in dograditve vključuje številne ključne elemente, kot so dozidava prizidka, obnova obstoječega objekta, ureditev zunanje okolice ter obrtniška dela. Projekt, vreden 700.000 evrov, si prizadeva izboljšati doživetje obiskovalcev ter prispevati k ohranjanju in promociji naravne in kulturne dediščine tega območja.

Pomembna pozornost je namenjena novim pristopom v interpretaciji ter zagotavljanju dostopnosti za gibalno ovirane osebe. V ta namen je nedavno podpisana pogodba v vrednosti 156.000 evrov z izvajalci opreme, ki bo omogočila ustrezno opremljenost Ekomuzeja za vse obiskovalce.

Po prenovi bo Ekomuzej Pivških presihajočih jezer obiskovalcem ponudil izboljšano doživetje, ki bo pripomoglo k bogati kulturni izkušnji in ohranjanju edinstvene naravne dediščine tega območja.

Investicijo izvaja Občina Pivka v sodelovanju s sofinancerjema, Republiko Slovenijo in Evropsko unijo preko Evropskega sklada za regionalni razvoj. Poleg tega bo Občina zagotovila tudi lastna sredstva iz proračuna.

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna s podpisom pogodbe v dvomilijonski projekt

Občina Postojna je v Notranjskem muzeju Postojna,z obema izvajalcema del za projekt »Kul(turizem) kot generator …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja