Obvestilo

Krompirjev golaž

Na videz je krompirjev golaž ena izmed modernejših jedi, vendar so ga jedli tudi včasih. Namesto paradižnikovega koncentrata so za lepo rjavo barvo popražili moko, čebulo in rezino cikorje. Torej je ta golaž preprosta veganska jed, ki je primerna za večino ljudi.

Če koga zanima okus krompirjevega golaža, a ga noče ali ne zna pripraviti sam, lahko pride  v soboto, 28. januarja, v Pristave h gradu Snežnik, kjer bo tudi ena izmed jedi na tokratnem grajskem pun(k)tu.

Sestavine:

1 kg krompirja
2 kos čebule
3 žlice moke
2 žlici paradižnikove mezge
paprika v prahu
mleta kumina
lovorjev list
sol
3 žlice olja

Pripomočki:
posoda za kuhanje

Potek dela:

Na olju porumenimo čebulo, dodamo na krhlje ali kocke narezan krompir in ga posteklenimo. Dodamo moko, papriko v prahu in paradižnikov koncentrat. Premešamo in zalijemo z vodo. V golaž dodamo ostale sestavine in ga do vretja večkrat premešamo. Vre naj, dokler ni krompir mehak.

Namig kuharja:

Če ne želimo uporabiti moke, lahko naredimo tudi tako, da je ne uporabimo in ko je krompir kuhan, nekaj kosov zmečkamo in tako zgostimo jed.

V jedi je tudi kumina (kimelj), ki je dodana kot začimba za boljšo prebavo. Če boli trebuh, iz kumine skuhamo čaj in ga pijemo.

Klavdija Hiti

 

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja