Obvestilo
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kurenti iz Logatca pregnali zimo in prinesli veselje

Upravni center v Logatcu so včeraj obiskali ptujski kurenti, ki na svoji poti po Sloveniji odganjajo zimo in tudi vse slabo ter prinašajo veselje in dobro voljo. Skupina osmih kurentov je včeraj najprej obiskala Ljubljano, točneje, njeno obrobje, Sneberje, potem pa so se napotili v Logatec, kjer so se srečali z županom Bertom Menardom, njegovimi sodelavci in zaposlenimi. Po obisku občine so se odpravili tudi na OŠ 8 talcev Logatec.

Kot so povedali ob simbolični pogostitvi v Upravnem centru, s svojih domov vsako leto krenejo že ob svečnici, tedaj samo z zvonci. Karneval so letos začeli v soboto, 18.  februarja,  končali pa ga bodo s tradicionalnim pokopom pusta na pepelnično sredo. Takrat bodo za leto dni sneli opremo, ki je, kot so nam zaupali, težka celo do 40 kilogramov.

»V kraje po Sloveniji, letos tudi v Logatec, prinašamo dobro in veselje ter odganjamo zimo in zlo. Držati moramo skupaj in pregneti slabo, da bomo imeli boljši jutri.  Kurenti želimo in upamo, da se bo naš narod zavedel, da smo tako majhni in obenem tako veliki, da smo eno in edino,« je sporočilo, ki ga prinašajo, povzel kurent Boris.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

 

 

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja