Obvestilo

Letos brez velikih investicij

Cerkniški svetniki so v začetku februarja potrdili osnutek letošnjega proračuna, ki je težak dobrih enajst milijonov evrov. Za razliko od prejšnjih let pa predvidevajo, da bodo letos imeli več prihodkov kot odhodkov. V proračun naj bi se namreč nateklo za 11,7 milijona evrov, medtem ko naj bi porabili le 11,2 milijona evrov. Razliko bo občina namenila za odplačilo dolga.

Na Cerkniškem bodo za investicije letos namenili dobre štiri milijone evrov; precej denarja bo šlo za plačilo investicij, ki so jih sicer zaključili že lani. Tako bodo za poplačilo gradnje čistilne naprave in kanalizacije na Rakeku dali dober milijon (večina tega denarja bo v proračun prišla od Evropske unije in države), pol milijona pa še za poplačilo gradnje čistilne naprave v Dolenji vasi.

Nekaj sredstev bo šlo tudi za zaključek rekonstrukcije vodovodnega sistema v Begunjah, kjer bodo zgradili oziroma obnovili slaba dva kilometra omrežja, uredili nov, večji vodohran ter na starem zamenjali hidromehansko opremo. Poleg tega bodo pri zdravstvenem domu uredili 26 novih parkirnih mest, predvsem za uporabnike vrtca, zdravstvenega doma in lekarne. Postavil bodo še avtobusni postajališči v Grahovem in na Bločicah, uredili postajališče v Ivanjem Selu ter kupili radarsko tablo za naselje Rakek.

Petra Trček

Foto: B. M. K.

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja