Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Ljudsko in praznično v Planini

Preteklo soboto je Kulturno umetniško društvo Planina uspešno izpeljalo tradicionalno decembrsko prireditev Prednovoletno srečanje. Letos so jo naslovili Ljudsko in praznično, saj so se v programu zvrstile tako praznične kot ljudsko obarvane vsebine v besedi, plesu in petju.

V prireditev so gledalce s prazničnim plesom ponesle Ščukice, najmlajši člani društva, ki vedno znova opominjajo na preprosto otroško radoživost in dobronamerno vedoželjnost. Obenem radi dokazujejo, da tudi iz nadobudnih malih glav vzniknejo pomensko dovršene misli, zato so se otroci na prireditvi predstavili še s svojimi prazničnimi voščili.

Druga osrednja tema večera je bila ljudsko izročilo, ki med drugim zajema navade, običaje, pregovore, bajke in druge elemente kulture, ki so se ohranili iz preteklosti. Na prireditvi so bili v ospredju govorjena in peta ljudska pesem ter ljudski ples. Za prvo so poskrbeli člani domače Gledališke skupine Ščuka in Pevska skupina Studenec iz Pivke, za drugo pa Folklorna skupina Torbarji in Srbsko prosvetno društvo Nikola Tesla iz Postojne.

Omenjena prireditev je le ena od dogodkov v organizaciji KUD Planina v decembru. Zvrstili sta se še otroška ustvarjalna delavnica izdelovanja božičnih okraskov in zbiralna akcija otroških igrač, ki so šle organizaciji Rdeči križ Slovenije, območno združenje Postojna in Pivka. Obenem so sodelovali v dobrodelni akciji Trije zimski botri.

Tako na odru kot ob njem člani tako neumorno dajejo … svoj čas, svojo voljo in nasploh sebe celega. Največje darilo je namreč darilo ljubezni, radosti, hvaležnosti … je darovanje samega sebe.

Maja Batagelj

Andraž Jenkole

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja