Obvestilo

Logaška občina ob bazenu bogatejša še za športno dvorano

Župan Občine Logatec Berto Menard je z najožjimi sodelavci tudi uradno prevzel športno dvorano v Zapolju, ki jo je občina za 550 000 evrov kupila zadnje dni lanskega leta.  Število prebivalcev Logatca namreč močno narašča, veliko je tudi otrok in starejših, željnih rekreacije, zato se je občina že pred leti odločila za nakup tega športnega objekta, ki skupaj s sanitarijami meri skoraj tisoč kvadratnih metrov. »Imamo tudi veliko število športnih društev in glede na to, da so urniki zasedeni,  je prav, da smo se odločili dvorano v Zapolju kupiti. Imamo že bazen in tudi prostore za fizioterapijo, tu je tudi fitnes center in mislim, da na tem območju nastaja logaški rekreacijski center,« pravi župan Menard.

Tu je tudi gostinska ponudba, ki je v rokah zasebnika, možno je tudi prespati, zato je župan prepričan, da je nakup  športne dvorane za Logatec, kot tudi za okoliške občine, od koder prihajajo otroci na plavanje v bazen in bodo na prost termin lahko počakali tudi v dvorani, velika dodana vrednost.

Nakup športne dvorane je bil razmeroma zapleten in dolgotrajen, na koncu pa so jo kupili od avstrijske Heta banke,  pravi župan, ki je bil prevzema vesel in s emu je, kot se je izrazil, »kar kamen od srca odvalil.« Dvorano, ki je po županovem mnenju sicer v dobri kondiciji,  bo treba urediti, očistiti in ji dati življenje.  V njej bodo prostor dobile logaške mažoretke, treninge pa bodo lahko izvajali še številni drugi športni klubi.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Z mislijo na prihodnost v Logatcu širijo mrežo polnilnih postaj

Z mislijo na prihodnost širimo mrežo polnilnih postaj Občina Logatec je skupaj s predstavniki Elektra …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja