Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Logaški kinologi ob prvem desetletju: presegli celo svoja pričakovanja

Športno-kinološko društvo Logatec je z razstavo Pes  in otrok sinoči obeležilo 1o-letnico svojega delovanja. Razstavo, ki pomeni svojevrsten prerez desetletnega dela tega društva, gosti knjižnica Logatec, odprtja pa sta se poleg članov društva in številnih gostov, ljubiteljev psov, udeležila tudi logaški župan Berto Menard in namestnik poveljnika Civilne zaščite Logatec Damijan Barut.

Kot je uvodoma povedala prva predsednica Športno-kinološkega društva Logatec Jasna Šporar, je skupina kinologov iz različnih drugih društev začutila potrebo po organiziranem šolanju psov tudi v Logatcu in leta 2009 ustanovila ŠKD Logatec. V okviru društva deluje tudi enota reševalnih psov, ki je vključena v CZ Logatec in je zelo uspešna tudi na tekmovalnem področju, tako v državnem kot tudi v mednarodnem merilu. O dejavnostih društva, namenu in ciljih, kot jih vidijo danes, je spregovorila Anabella Kokalj, aktualna predsednica, ki je poleg številnih lovorik osvojila tudi zlato medaljo na svetovnem prvenstvu in je med drugim poudarila, da ima društvo tako kot pred desetletjem tudi danes pred seboj velike izzive.

Da žival potrebuje večjo skrb kot ljudje, saj si ne zna sama ostreči, je dejal župan Berto Menard, ki je sodelovanje občine s kinološkim društvom označil kot zelo plodno. »Spoštovanje do živali je enako pomembno kot spoštovanje do sočloveka,« je dejal Menard, ko je čustveno opisal svoje izkušnje s psi.

»Deset let je v primerjavi s katerim od naših gasilskih društev kratka doba, za ŠKD Logatec pa velik zalogaj,« je dejal Damijan Barut, namestnik poveljnika CZ Logatec. »Ne gre le za ‘sprehajalce psov’, temveč za resno zgodbo.« Ekipa ŠKD Logatec se namreč lahko pohvali z izvrstnim kadrom in je v prvih desetih letih po Barutovem mnenju najbrž presegla tudi svoja pričakovanja.

Dogodek sta na harfi glasbeno obarvala učenca Glasbene šole Logatec, Jošt Petrič in Tia de Gleria, ki se pripravljata na tekmovanje v Italiji, prireditev pa je povezovala dolgoletna članica društva Maja Cafuta (na vodilni fotografiji). Praznovanje desetega rojstnega dne pa se bo nadaljevalo s sobotno dopoldansko predstavitvijo aktivnosti društva in psov pred Narodnim domom. Seveda ni manjkala torta, posvečena desetemu rojstnemu dnevu društva. 

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja