Obvestilo

Logaški podjetniki in obrtniki slavili na letošnjem izboru najboljših

Slavko Kržišnik je Obrtnik leta 2017, priznanje Podjetniški vzor pa so prejeli Andrej in Tomaž Šušteršič ter Valentin in Ivan Jesenko.

Za svojo poslovno odličnost je priznanje Obrtnik leta 2017, ki ga je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije podelila 15. leto zapored, prejel kovinar Slavko Kržišnik iz Godoviča , član Obrtno-podjetniške zbornice Logatec.  Naziv Podjetnik leta 2017, ki ga je OZS podelila že petindvajsetič, pa si je za svoje poslovne dosežke prislužil podjetnik Miran Andrejek iz Kuzme. Letošnji najstarejši obrtnik leta je 86-letni mlinar Vladimir Korošec iz okolice Ptuja, ki nadaljuje 200-letno družinsko tradicijo mlinarstva. Na dogodku so podelili tudi mojstrske diplome.

Priznanje Podjetniški vzor je pripadlo– bratoma Andreju in Tomažu Šušteršiču iz podjetja Šušteršič krovstvo, kleparstvo, gradnje, trgovina, d. o. o., Logatec ter bratoma Valentinu in Ivanu Jesenku iz podjetja Tigrad, gradnje, avtoprevozništvo in gradbena mehanizacija d.o.o., Logatec.

Slavko Kržišnik se je varjenja učil že kot 15-leten fant. Dokaj hitro je zašel tudi v obrtniške vode in najprej postal samostojni podjetnik, leta 2012 pa je podjetje preoblikoval v d.o.o. V zadnjih letih to temelji na izdelavi in razvoju turbin različnih velikosti ter druge opreme za male hidroelektrarne. Prisotni so na slovenskem, srbskem, makedonskem in francoskem trgu, usmerjenost v zelene vire energije ter smiselnost tovrstnih investicij pa jim zagotavlja širjenje trga tudi v prihodnje.

Slavko je sicer od leta 2013 v pokoju, vendar kot lastnik podjetja zaposlene uspešno motivira za ustvarjalno delo v kovinarstvu. Vsak nov izdelek mu pomeni izziv, ambicioznost, delavnost in želja po napredovanju pa so njegovo glavno vodilo še danes. Stabilnost in pozitivni trendi podjetja S.VAR temeljijo na usposabljanju mlajših zaposlenih, gradnji kakovostnih partnerstev v nabavni in prodajni verigi ter pozitivni klimi. V prihodnje si želijo konstantne rasti prihodkov in števila zaposlenih, hkrati pa ohranjati fleksibilnost na trgu.

Podjetnik leta 2017 je Miran Andrejek, Avto center Andrejek, iz Kuzme.

Podjetje Avto center Andrejek je bilo ustanovljeno leta 2004. Miran Andrejek se je za ta korak odločil na podlagi bogatega strokovnega znanja in 15-letnih izkušenj s področja avtomehanike. Kaj hitro se je pokazala potreba po rasti in širitvi dejavnosti ter zaposlovanju, sam pa se je odločil za dodatno strokovno izobraževanje in hkrati opravil izpit za mojstra avtomehanika in mojstra avtoličarja, nekaj let kasneje pa še za avtokleparskega mojstra.

O Miranu Andrejku, prejemniku priznanja za podjetnika leta, so na OZS zapisali, da je tudi sodni izvedenec in cenilec ter mediator, ki je okrog sebe zbral ekipo izobraženih in izkušenih sodelavcev vseh profilov, ki so potrebni za brezhibno delovanje avtomobilskega servisa.

“Visoko kakovost storitev vzdržujejo z rednim strokovnim izpopolnjevanjem in spodbujanjem k osebnostni rasti in kariernemu razvoju. K odličnosti storitev pripomore še ustrezna opremljenost s sodobnimi orodji in specializiranimi diagnostičnimi računalniki,” so navedli.

V uvodnem nagovoru je predsednik OZS Branko Meh opozoril, da bi bilo zgodb o izjemnih in odličnih obrtnikih in podjetnikih v Sloveniji zagotovo še več, če bi imeli prijaznejše poslovno okolje in bi vlada realizirala vsaj polovico zahtev slovenske obrti in podjetništva.

Pri tem je Meh navedel, da so si delodajalci veliko obetali od vajeniškega sistema. “Zato toliko bolj bode v oči podatek, da imamo v tem šolskem letu le 53 vajencev. Premalo je bilo storjenega za promocijo sistema vajeništva,” je bil kritičen.

Medtem pa je predsednik države Borut Pahor izpostavil ugodno ekonomsko okolje, ki se je vzpostavilo po letih krize. Ob tem je dejal, da bi to morali v Sloveniji izkoristiti za nujne strukturne spremembe. Vitalnega pomena namreč je, da bomo na prihodnje krize bolje pripravljeni.

Letošnji najstarejši obrtnik leta je postal mlinar Vladimir Korošec iz okolice Ptuja, ki nadaljuje 200-letno družinsko tradicijo mlinarstva.

OZS/STA/Uredništvo NzN

Valentin in Ivan Jesenko

 

Ne spreglejte

Vabljeni na klepet s kresnikovim nagrajencem

V knjižnici v Starem trgu se v petek, 22. oktobra, ob 19.00 obeta zanimiv literarni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja