Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Logaški policisti na Lomu prestregli kamion z begunci

Slovenski policisti v zadnjem tednu na mejnih prehodih in na zeleni meji obravnavajo večje število nezakonitih vstopov, kar je posledica ostrejšega nadzora na schengenski meji. Policisti PP Logatec so na Lomu obravnavali ilegalne prebežnike iz Afganistana.

Samo v ponedeljek so prijeli 18 nedovoljenih migrantov, od katerih so jih 13 vrnili na Hrvaško, pet jih je zaprosilo za azil.

Kot sporočajo z Generalne policijske uprave (GPU), gre pri večini odkritih primerov nedovoljenega prestopa notranje meje za potnike na avtobusih, ki vstopijo iz Italije v Slovenijo brez ustreznega potovalnega dokumenta. Pri sebi imajo največkrat pretečena dovoljenja za prebivanje in prošnjo za podaljšanje dovoljenja ali pa gre za prosilce za azil v drugih državah članicah.

Tako so policisti policijske postaje Logatec na počivališču Lom prevzeli v postopek tri državljane Afganistana, ki so na tem počivališču prišli iz tovornega vozila, ki ga je vozil državljan Turčije. Vozniku po navedbah GPU ni bilo mogoče očitati kaznivega dejanja, saj so ilegalni prebežniki na Hrvaškem prerezali ponjavo tovornega prostora in se skrili vanj, nato pa na počivališču Lom zapustili vozilo.

Tokovi nedovoljenih migracij se sicer še vedno združujejo v Srbiji, od koder se cepijo proti Hrvaški, Madžarski, Romuniji in v zadnjem času tudi proti Bosni in Hercegovini. Po navedbah policije pa je treba upoštevati predvsem situacijo v Turčiji, ki je najpomembnejša tranzitna država s področja nedovoljenih migracij.

GPU/STA/Uredništvo NzN

Foto: arhiv Policije

Ne spreglejte

Od zemlje k nebu – Kolaži Jasmine Čelan v galeriji Zavarovalnice Triglav v Postojni

V Zavarovalnici Triglav, Območni enoti Postojna, kljub epidemiji nadaljujejo s postavitvami zanimivih likovnih del različnih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja