Obvestilo

Logaški župan sprejel zlate maturante

Znanja in vsega, kar je povezano z njim, nam ne more nihče vzeti – tega se še kako dobro zavedajo logaški zlati maturantje, med njimi celo dva diamantna, ki jih je v občinski hiši včeraj sprejel župan Berto Menard. V uvodnem nagovoru je izrazil veselje, da je v občini vsako leto tudi nekaj dijakov, ki izstopajo, blestijo in od katerih družba veliko pričakuje. »To pa je tudi breme,« je poudaril župan. Slovesnost je s svojim čudovitim glasom z nekaj zimzelenimi slovenskimi melodijami popestrila mlada logaška glasbenica Estera Stojko.

Irena Kunc je v letošnjem letu sem zaključila šolanje na Srednji šoli za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo v Ljubljani, smer farmacija. Prosti čas preživlja v naravi in se druži s prijatelji. Vpisala se je na Fakulteto za farmacijo, smer farmacija, saj želi v prihodnosti delati v farmacevtskem podjetju

Luka Skvarča je zaključil izobraževanje na Šolskem centru Postojna, smer strojni tehnik. Izobraževanje bo, kot pravi, nadaljeval na Fakulteti za strojništvo. Delovne izkušnje je doslej pridobival v podjetjih OKK Logatec in Hidra-Flex, Logatec. V času osnovne šole je zaključil tudi glasbeno šolo, kjer se je učil harmoniko. V prostem času se ukvarja s športom in rad poprime za vsako delo.

Nadja Šarić je obiskovala OŠ 8 talcev, šolanje pa nadaljevala na Gimnaziji Vič, kjer je v preteklem šolskem letu vodila dijaško skupnost. Poleg tega je sodelovala tudi pri gibanju Model United Nations, v okviru katerega se je udeležila več konferenc doma in v tujini ter bila večkrat nagrajena za najboljšo delegatko. V Glasbeni šoli Logatec je zaključila program prečne flavte, še naprej pa jo igra v Pihalnem orkestru Logatec. Že od malega jo zanimajo jeziki in književnost, zato se je odločila za študij francoščine in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

David Kranjc, ki se sprejema zaradi šolskih obveznosti ni udeležil, priznanje pa bo prejel naknadno,  je do četrtega razreda obiskoval podružnično osnovno šolo na Vrhu Svetih Treh Kraljev, v petem pa se je prešolal v Osnovno šolo Rovte. V tistem času je začel igrati klavir in nogomet. Iz Rovt ga je pot vodila v Gimnazijo Želimlje, kjer je živel v domu Janeza Boska, veliko prepotoval in se tudi veliko naučil. Študij se je odločil nadaljevati na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, in sicer smer biokemijo. Poleg naravoslovja ga od nekdaj zanimajo še vesolje ter napeti filmi in knjige.

Skvarča in Šarićeva sta z doseženim najvišjim številom točk postala celo diamantna maturanta.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja