Obvestilo

Logatčan Bojan Trojan med najboljšimi triatlonci sveta na snegu

Skeikampen je bil letos organizator 25. dogodka najboljših triatloncev sveta na snegu. Norvežani so bili že tako tretjič gostitelji tovrstnega tekmovanja, na katerem je nadvse uspešno nastopil tudi Bojan Trojar iz TK Logatec, ki je v veteranski kategoriji osvojil 4. mesto v duatlonu in 6. mesto v triatlonu. Sicer je Bojan dobitnik že štirih odličij s tovrstnih tekmovanj.   

Izjemno zanimanje za zimski triatlon na Norveškem

»Samo prizorišče Skiarena je poleg tekaških prog bilo tudi biatlonsko prizorišče, kjer so nastopali že olimpijci in svetovni prvaki. Tokrat so se na tem mestu v zimskem duatlonu in triatlonu pomerili atleti iz 21 držav,« je uspešni logaški triatlonec povedal po vrnitvi. »Poleg številnih norveških navijačev je tekme spremljalo še 600 otrok z bližnjih šol, neposredno pa ga je tri dni prek svetovne organizacije TriathlonLIVE prenašala prenos norveška TV2, tako da smo tekmovalci Age Group (starostne skupine) dodatno spoznali zahtevnost proge.« V petek, 24. marca, je bil pri minus 19 st. C start AG v zimskem duatlonu (tek 5.5km – gorsko kolo 8.3km), v nedeljo, 26 .marca, so ob 9.00 pri minus 15.9 st. C startali še v zimskem triatlonu  tek 5.4km – gorsko kolo 10 km -smučarski tek 10.4km). Slovenci smo imeli tri predstavnike: Jani Železnikar je v svoji skupini (60-64) osvojil dve drugi mesti (zimskem duatlonu in triatlonu), Klemen Kovač (45-49) v triatlonu 9.mesto (oba sta iz TK Ljubljana), Logatčan Bojan Trojar (65 – 69) pa 4. mesto v duatlonu in 6. mesto v triatlonu (Norvežani so bili najbolje zastopani, zato pričakovano osvojili tudi večino medalj ( v AG kar 26).

Nizke temperature, odlična organizacija

»Proga je bila fantastična, tehnično ne prezahtevna na 1m zimske podlage. Brezhibna,  lepo označena,  utrjena, zaradi nizkih temperatur hitra in široka tudi za prehitevanje. Na kolesu navzdol so bile hitrosti večje od 50 km/h, zato prstov na roki skoraj nisem čutil, kar se je pokazalo tudi v dolgi menjavi v smučarski tek. Letos takih dobrih pogojev nisem izkoristil. Ker sem že v teku imel preveč zaostanka v svoji skupini, nisem imel možnosti za odličje. Zmagal je domačin Norvežan, drugi Nemec (že 9x SP) in tretji Čeh. V duatlonu pa je legendarni Nemec ubranil naslov SP, drugi je bil Čeh in tretji letos boljši od mene Avstrijec,« je zahtevno tekmo  komentiral Bojan Trojar.

Blanka Markovič Kocen

Foto: osebni arhiv B. T.

 

 

Ne spreglejte

Prvi Festival podjetništva za mlade v Primorsko-notranjski regiji vzbudil vedoželjnost in ustvarjalnost

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, ki v obdobju zadnjih štirih let udejstvovanju mladih na področju podjetništva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja