Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Logatčan Miha Šimenc državni prvak v sprintu

Na atraktivni sprinterski preizkušnji v Planici sta si naslov državnega prvaka priborila Eva Urevc in Miha Šimenc, je sporočila Smučarska zveza Slovenije.

Organizatorji letošnjega državnega prvenstva v sprintu v prosti tehniki so poskrbeli za zelo atraktivno progo, saj so tekmovalke in tekmovalci tekli tudi v tunelu pod nogometnim stadionom v Planici. Na koncu se je prvega naslova v karieri razveselila mlada Gorjanka Eva Urevc, slovensko odkritje letošnje sezone svetovnega pokala, ki je v finalu premagala Vesno Fabjan in Anjo Mandeljc. Nova državna prvakinja je po prvem naslovu povedal: “Super dan, forma je bila dobra. Škoda, ker so nekatera dekleta manjkala, a mislim, da je Vesna Fabjan dober pokazatelj, da sem zelo dobro pripravljena. Zelo sem vesela, da sem zmagala. Proga je bila malce posebna, a izpeljana zelo dobro, poskrbljeno je bilo tudi za varnost tako kot mora biti. Skozi tunel je bil sneg malce drugačen, a tako kot je bilo, je bilo, iz tega si moral iztržiti največ in jaz sem zadovoljna.”

V moški konkurenci je pričakovano in prepričljivo zmagal Logatčan Miha Šimenc pred Janezom Lampičem, tretji je bil Vili Črv. Potem, ko je lani naslov Šimencu vzel Luka Prosen, je Šimenc tokrat povedal: “Zmaga je bilo edino, kar je bilo danes meni pomembno. Za to sem delal od prvega teka do zadnjega, nikoli nisem hranil moči, taktiziral. Enostavno sem želel zmagati brez dvoma in to mi je uspelo.” 

Naša reprezentanca se bo zdaj odpravila na priprave pred Tour de Skijem, ki se bo začel 29. decembra v Dobbiacu. 

Foto: arhiv SZS

Ne spreglejte

V Pivki testiranje po sistemu drive-in

Občanke in občani, ki se želijo testirati, morajo s seboj imeti osebni dokument in kartico …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja